ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Μπαρτσελόνα το πρώτο "clasico" της χρονιάς

Στην Μπαρτσελόνα το πρώτο "clasico" της χρονιάς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης (93-99) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του SuperCopa που διεξάγεται στη Βιτόρια.

Τι κι αν ήταν πρωτάρης σε "clasico"; Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, οδηγώντας τους "μπλαουγκράνα" σε νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης (99-93). Μία νίκη που έφερε την ομάδα του στον τελικό του SuperCopa, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γκραν Κανάρια (24/9, 20:00).

Με τον Ταϊρίς Ράις να παίζει -και- για τον τραυματία Πέτερι Κόπονεν, η Μπαρτσελόνα πήρε το πρώτο "clasico" της νέας αγωνιστικής περιόδου και σε λιγότερο από 24 ώρες θα μπορέσει να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Τι έκανε; Και τι δεν έκανε θα λέγαμε, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους (με 8/14 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8/9 βολές), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη σε 33'02''.

Κάπως έτσι "σκότωσε" τη Ρεάλ Μαδρίτης, που είδε τον Σέρχιο Γιουλ (27 πόντοι με 6/9 τρίποντα) να παλεύει σχεδόν μόνος του στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού ο Ρούντι Φερνάντεθ (15 πόντοι με 5/11 τρίποντα) "σίγησε" στο πιο κρίσιμο σημείο.

Ποιοι άλλοι έκαναν τη διαφορά για τους νικητές; Ο Βίκτορ Κλαβέρ (16π., 7ριμπ.) που κράτησε όρθιους τους "μπλαουγκράνα" στο γ' δεκάλεπτο, αλλά κι ο Τζάστιν Ντόλμαν (11π.) που σημείωσε δύο πολύ κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Από το πρώτο λεπτό, οι Ταϊρίς Ράις και Σέρχιο Γιουλ έδειξαν ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Πότε ο ένας και πότε ο άλλος σκόραραν από την περιφέρεια, με τους υπόλοιπους να... κοιτάνε ώρες ώρες, αδυνατώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους. Το παιχνίδι ήταν από την αρχή σε ρυθμούς fast forward, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να αποτελεί το alter ego του συμπαίκτη του στη "Βασίλισσα". Πώς; Ξεκίνησε τον αγώνα με 4/4 τρίποντα, αποτελώντας κι αυτός άλυτο πρόβλημα για την καταλανική άμυνα.

Σταδιακά πάντως, τα πράγματα εξομαλύνθηκαν για τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι είδαν τον Άντε Τόμιτς να φθείρει τη φροντ λαίν της Ρεάλ Μαδρίτης, παλεύοντας με δύο και τρεις παίκτες -σε συγκεκριμένες φάσεις. Από κοντά κι ο Τζόι Ντόρσεϊ που νίκησε κατά κράτους στις πρώτες προσωπικές μονομαχίες τον Οθέλο Χάντερ, στο ντέρμπι των πρώην "ερυθρόλευκων" σέντερ στο "βαμμένο".

Στην Μπαρτσελόνα το πρώτο "clasico" της χρονιάς

Κι αν ο προπονητής κι οι φίλοι της Μπαρτσελόνα "πάγωσαν" βλέποντας τον Ταϊρίς Ράις να αποχωρεί για τα αποδυτήρια στη διάρκεια του γ' δεκαλέπτου με πρόβλημα στο γόνατο, ηρέμησαν μόλις τον είδαν να επιστρέφει στο παρκέ. Κι ύστερα... τον αποθέωσαν αφού έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στη Fernando Buesa Arena, προκειμένου να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Για αρχή σημείωσε τους μισούς του πόντους (15/30) στην τελευταία περίοδο, έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές, έκλεψε την πάσα του Άντονι Ράντολφ στα 19'' για το τέλος, κι ενώ η Μπαρτσελόνα είχε διαφορά ασφαλείας (93-97). Το μόνο που χρειαζόταν για να σιγουρέψει τη νίκη - πρόκριση στον τελικό του SuperCopa ήταν να βάλει τις βολές στα 12''. Όπως κι έγινε, με τους "μπλαουγκράνα" να επικρατούν (99-93) και να ετοιμάζονται για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Τελευταίο εμπόδιο είναι η Γκραν Κανάρια (24/9, 20:00), η οποία στον α' ημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπασκόνια , έχοντας για κορυφαίο τον Κάιλ Κούριτς!

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 48-47, 70-73, 93-99.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ράντολφ 7 (1), Ντρέιπερ 9, Ρούντι 15 (5/11 τρίπ.), Νοτσιόνι, Ντόνσιτς 8, Ρέγιες 6, Αγιόν 4, Κάρολ 10, Χάντερ 7, Γιουλ 27 (6), Τέιλορ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ράις 30 (1), Ντόλμαν 11 (1), Ντόρσεϊ 6, Ρίμπας 4, Κλαβέρ 16 (3), Ναβάρο 6 (1), Βεζένκοφ, Όλεσον 6 (1), Περπέρογλου 6, Τόμιτς 14.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ