ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Γκραν Κανάρια το SuperCopa της Ισπανίας!

Στην Γκραν Κανάρια το SuperCopa της Ισπανίας!

Η Γκραν Κανάρια κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Ισπανία, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα (79-59) στον τελικό του SuperCopa. Κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό η ομάδα του Λούις Καζιμίρο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε εκείνη του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπορεί να μπήκε στον τελικό του SuperCopa με την ταμπέλα του αουτσάιντερ, αλλά στην πράξη η Γκραν Κανάρια έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της. Η ομάδα του Λούις Καζιμίρο ολοκλήρωσε την έκπληξη, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα (79-59) στον τελικό και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αφήνοντας με το... παράπονο τους "μπλαουγκράνα".

Η Γκραν Κανάρια εκμεταλλεύτηκε από νωρίς αυτό που έδειχνε να λείπει από την Μπαρτσελόνα: την ενέργεια. Η περιφέρεια των "πορτοκαλί" έκανε ό,τι ήθελε στο "ένας εναντίον ενός" απέναντι σε εκείνη της Μπαρτσελόνα που ήταν σταθερά ένα "κλικ" πιο αργή. Με τον Μπο ΜακΚάλεμπ να ξεχωρίζει (είχε 11π. στο α' δεκάλεπτο) και τον Ντάρκο Πλάνινιτς να ξεχωρίζει στις δύο ρακέτες, η Γκραν Κανάρια πήρε από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο μάλιστα φρόντισε να μεγαλώσει αισθητά στο φινάλε του ημιχρόνου (50-39).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε τα αποθέματα δυνάμεων για να αντιδράσει, κάτι που αποτυπώθηκε από τα συνεχόμενα λάθη του Ταϊρίς Ράις. Ο MVP των "μπλαουγκράνα" στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν... ωσεί παρών στον τελικό, δείχνοντας πως δεν είχε ανάσες και αντοχές για να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στην ανατροπή. Κάτι που αποτυπώθηκε γλαφυρά στην εξέλιξη του αγώνα, με την Γκραν Κανάρια να διατηρεί με χαρακτηριστική άνεση το προβάδισμα μέχρι το φινάλε.

Στην Γκραν Κανάρια το SuperCopa της Ισπανίας!

έκανε τα αδύνατα δυνατά τον τελευταίο χρόνο για να έχει τη δυνατότητα να ζήσει μια τέτοια στιγμή. Πέραν της δικής του παρουσίας, εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Σάσου Σάλιν (10π.) και Έουλις Μπάεζ (11π.), που σκόραραν με συνέπεια, όποτε χρειάστηκε.

Στην αντίπερα όχθη, οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο (12π.) και Βίκτορ Κλαβέρ (12π.) ήταν οι μοναδικοί "διψήφιοι" της Μπαρτσελόνα, την ώρα που ο Ταϊρίς Ράις είχε 6 πόντους με 1/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ασίστ και 5 λάθη σε 22'29''. Ο Στράτος Περπέρογλου αγωνίστηκε για 12'55'' δίχως να σκοράρει (0/2 δίπ., 0/1 τρίπ.), ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-39, 62-48, 79-59.

Γκραν Κανάρια (Καζιμίρο): Χέντριξ 8, Όλιβερ 1, Πλάνινιτς 12, ΜακΚάλεμπ 15 (1), Σάλιν 10 (3), Μπάεζ 11 (1), Πασέτσνικς 2, Ο'Νιλ 8, Παουλί, Ραμπασέδα, Κούριτς 10 (2), Αγκιλάρ 2.

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 6 (1), Ντολμάν 9 (1), Ντόρσεϊ 4, Ρίμπας 2, Κλαβέρ 12 (2), Ναβάρο 12 (1), Πένο, Έρικσον, Όλεσον 8 (2), Περπέρογλου, Τόμιτς 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ