ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη Μπαρτσελόνα τελικά ο Ντόρσεϊ!

Στη Μπαρτσελόνα τελικά ο Ντόρσεϊ!
Dorsey

Αλλαγή σκηνικού στην υπόθεση του Τζόι Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ κατέληξε τελικά στη Μπαρτσελόνα, καθώς οι "μπλαουγράνα" ήταν η ομάδα που κάλυψε το ποσό που ζητούσε η Γαλατάσαραϊ για να τον αφήσει ελεύθερο.

Εδώ και μερικές ημέρες ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Ολυμπιακό , έχοντας συμφωνήσει με τους ανθρώπους της ομάδας, επιστρέφοντας στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2012. Η Γαλατάσαραϊ, ωστόσο, στάθηκε εμπόδιο σ' αυτή την μετακίνηση. Ο Αμερικανός σέντερ εξάλλου δεν είχε buy-out στο συμβόλαιο του και θα έπρεπε να συναινέσει και ο τουρκικός σύλλογος, που αξίωνε 200.000. Οι Πειραιώτες αν και θεωρούσαν ότι ο Ντόρσεϊ είναι το κατάλληλο κομμάτι του παζλ θεώρησαν ότι το ποσό είναι μεγάλο και δεν προχώρησαν στην απόκτηση του.

Τα πράγματα ίσως να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν δεν τραυματιζόταν ο Σέιν Λαβάλ, διότι σ' αυτή την περίπτωση δεν θα έβγαινε στην αγορά για σέντερ η Μπαρτσελόνα. Από τη στιγμή όμως που ο Λαβάλ τραυματίστηκε στον μηνίσκο και θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα, οι Καταλανοί κινήθηκαν για την απόκτηση του Ντόρσεϊ, τον οποίο γνωρίζουν από τη συνεργασία τους τη σεζόν 2013-14. Η Μπαρτσελόνα ικανοποίησε το οικονομικό αίτημα της Γαλατάσαραϊ (250.000 δολάρια) και προχώρησε στην απόκτηση του παίκτη. Δημοσίευμα του Eurohoops αναφέρει ότι οι "μπλαουγράνα" πλήρωσαν 185.000 δολάρια στην Μπαρτσελόνα, ενώ θα πληρώσουν 65.000 δολάρια το μήνα στον παίκτη.

Αν δεν είχε προκύψει η Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός θα είχε κάνει δικό του τον παίκτη, καθώς ήταν μεγάλη η επιθυμία του να επιστρέψει στον Πειραιά και ενδεχομένως να κάλυπτε αυτός μέρος από την αποζημίωση της Γαλατά. Εκεί πόνταραν οι Πειραιώτες, οι οποίοι πλέον στρέφουν το βλέμμα τους σε άλλες περιπτώσεις από την αμερικάνικη αγορά.

Ο Ντόρσεϊ ενημέρωσε μάλιστα τους συμπαίκτες του ότι αποτελεί παρελθόν και δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι απέναντι στην Τόφας Μπούρσα. Και η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε το πρώτο του παιχνίδι να είναι αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ