ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκέψεις για κατάργηση των playoffs στη Liga Endesa

Σκέψεις για κατάργηση των playoffs στη Liga Endesa

Την σκέψη κατάργησης των playoffs στη Liga Endesa αποκάλυψε ο πρόεδρος της Μανρέσα, Χάουμε Αρνάου. Κι όπως αναφέρει η "Diario Sur" υπάρχουν παραπάνω από ένας λόγοι για να συμβεί αυτό.

Η Ισπανία διαθέτει το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, με τη Liga Endesa να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς από τους κορυφαίους παίκτες της γηραιάς ηπείρου. Μαζί όμως, είναι ίσως το πιο επίπονο λόγω του μεγάλου αριθμού ομάδων και του πολύ υψηλού ανταγωνισμού, που μετατρέπει σε ντέρμπι κάθε παιχνίδι των "μεγάλων".

Παρόλ' αυτά, δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον η Liga Endesa να γίνει το πρώτο πρωτάθλημα παγκοσμίως που θα κρίνει τον πρωταθλητή μέσα από τη διαδικασία της regular season. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Μανρέσα, Χάουμε Αρνάου, σε συνέντευξή του στη " Diario Sur ", " η πρόθεση που υπάρχει είναι να γίνει ένα πρωτάθλημα με δεκαοχτώ (18) ομάδες χωρίς τα playoffs, μια πολύ σωστή απόφαση. Αυτό θα κάνει τους αγώνες πολύ πιο σημαντικούς και το πρωτάθλημα θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον".

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι τρεις ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) που συμμετέχουν στην EuroLeague είναι θετικές σε μια τέτοια εξέλιξη, αφού υπάρχει μεγάλη πίεση στην EuroLeague. Έτσι, η μείωση των αγώνων εντός των συνόρων θα βοηθούσε σημαντικά τους παίκτες να έχουν λιγότερα παιχνίδια και να επιβαρύνονται λιγότερο.

Όλα όμως, θα εξαρτηθούν από συζητήσεις που θα γίνουν ανάμεσα στις ομάδες τις επόμενες εβδομάδες. Το θέμα ενδεχομένως μάλιστα να τεθεί προς ψήφιση, αν κι υπάρχουν φωνές που αναφέρουν πως σε περίπτωση που καταργηθούν τα playoffs, το ενδιαφέρον του κόσμου θα μειωθεί κατακόρυφα, αφού ο πρωταθλητής ενδέχεται να κρίνεται πολύ πριν το τέλος της regular season, ενώ οι ομάδες που θα βρίσκονται πιο πίσω στην κατάταξη, δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να κυνηγήσουν την υπέρβαση μέσω της post season.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ