ΜΠΑΣΚΕΤ

Σάλος με τον... Κοσοβάρο Ντόλμαν!

Σάλος με τον... Κοσοβάρο Ντόλμαν!

Ο Τζάστιν Ντόλμαν είναι έτοιμος να αποκτήσει διαβατήριο Κοσόβου ωστόσο οι Ισπανοί δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον Αμερικανό φόργουορντ της Μπαρτσελόνα να αγωνίζεται στη χώρα τους με αυτή την ιδιότητα.

Η κίνηση του Τζάστιν Ντόλμαν να αποκτήσει διαβατήριο Κοσόβου προκειμένου να αγωνίζεται σαν κοινοτικός έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Ισπανία, από τη στιγμή που οι Ίβηρες δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο μετά την ανεξαρτησία του από τη Σερβία !

Οι Ισπανοί επιμένουν στην άρνησή τους να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου έπειτα από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το 2010, καθώς στα εδάφη τους υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας που ζητούν επιμόνως την διάλυση του Βασιλείου και τη δημιουργία Ομοσπονδίας.

"Αυτό το διαβατήριο δεν έχει καμία αξία στην Ισπανία. Το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί από τη Ισπανία, επομένως ουδείς παίκτης μπορεί να αγωνίζεται σαν Κοσοβάρος στα εγχώρια πρωταθλήματα με την ιδιότητα μιας χώρας που δεν αναγνωρίζεται από εμάς" ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Μιγκέλ Καρντενάλ, με δηλώσεις του στην Mundo Deportivo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ