ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρέγιες: "Ποιος είναι ο Μπερτομέου να αποφασίζει για τους παίκτες;"

Alfonso Reyes (L) of Spain grabs a rebound from Guilherme Giovannoni (R) of Brazil 04 September, 2002 during the second half of their second round game of the 2002 Men's FIBA World Basketball Championships at the RCA Dome in Indianapolis, IN. Spain wom the game 84-67.
Alfonso Reyes (L) of Spain grabs a rebound from Guilherme Giovannoni (R) of Brazil 04 September, 2002 during the second half of their second round game of the 2002 Men's FIBA World Basketball Championships at the RCA Dome in Indianapolis, IN. Spain wom the game 84-67. EPA

Ο σύνδεσμος παικτών της Ισπανίας απάντησε στις δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, με τον πρόεδρό του, Αλφόνσο Ρέγιες, να κάνει ολομέτωπη επίθεση κατά του Εκτελεστικού Διευθυντή της EuroLeague. Μπάχαλο με την εθνική ομάδα και το νέο καλεντάρι της FIBA.

Ένας ακόμη "πόλεμος" ξεκίνησε στην Ισπανία, αυτή τη φορά ανάμεσα στον σύνδεσμο παικτών και τον Τζόρντι Μπερτομέου, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στον "Cadena Ser" περί μη διαθεσιμότητας των παικτών της EuroLeague για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων στη διάρκεια της σεζόν.

Τι ανέφερε; Ότι οι ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης δεν πρόκειται να δώσουν τους παίκτες του στις εθνικές ομάδες για τις διοργανώσεις της FIBA, πολύ απλά γιατί " δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται η FIBA να ζητάει κάτι τέτοιο από τις ευρωπαϊκές ομάδες κι όχι από το ΝΒΑ. Δεν γίνεται να ξεγελάσεις τους φιλάθλους". Δύο ημέρες αργότερα ήρθε η απάντηση από την πλευρά του συνδέσμου παικτών της Ισπανίας.

Για να θυμίσει στον Εκτελεστικό Διευθυντή της EuroLeague πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τα παρουσιάζει, ή τουλάχιστον τόσο απλά όσο νομίζει. Κι αυτό γιατί "η EuroLeague δεν μπορεί να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις γιατί ο κανονισμός υποχρεώνει τους παίκτες που θα κληθούν από την εθνική ομάδα, να βρεθούν σε αυτή, αφήνοντας την ομάδα τους. Είναι μια υποχρέωση που έχουν όλοι οι παίκτες, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της εθνικής ομάδας για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, ή για προετοιμασία", όπως αναφέρθηκε επίσημα από την ABP (σύνδεσμος παικτών).

Μάλιστα, η Mundo Deportivo υπενθύμισε πως σε περίπτωση που κάποιος παίκτης κληθεί στην εθνική ομάδα και δεν δώσει το "παρών" σε αυτή ή αρνηθεί το κάλεσμα, τότε προβλέπονται -βάσει κανονισμού- ποινές, που μπορούν να φέρουν μέχρι και την απαγόρευση συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας του.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αλφόνο Ρέγιες, εξήγησε μάλιστα πως " παλαιότερα συμμορφώθηκαν άπαντες στο καλεντάρι της FIBA γιατί δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, πλέον όμως με τον αριθμό των αγώνων που δίνουν οι ομάδες υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Ο Τζόρντι Μπερτομέου μιλάει σαν να είναι αυτός που αποφασίζει αν θα πάνε οι παίκτες στην εθνική ομάδα ή όχι. Ποιος είναι για να λέει κάτι τέτοιο;", ανέφερε επί του θέματος ο πρόεδρος του συνδέσμου των παικτών στην Ισπανία, Αλφόνσο Ρέγες, μιλώντας στον RAC1.

Για να έρθει λίγο αργότερα ο Ραφαέλ Γιοφρέσα να προσθέσει πως " είναι τιμή για τους παίκτες να καλούνται στην εθνική ομάδα. Είναι παράλληλα κι υποχρέωση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και δικαίωμά τους. Πιστεύω πως δεν είναι καλό δείγμα να βλέπουμε τους παίκτες να χρησιμοποιούνται ως πιόνια σε μία τέτοια διαμάχη, να είναι αυτοί στο επίκεντρο της προσοχής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ