ΜΠΑΣΚΕΤ

Πονσαρνάου: "Ανυπομονώ να αρχίσουμε!"

Πονσαρνάου: "Ανυπομονώ να αρχίσουμε!"

Την τεχνική ηγεσία της Λαγκούν Άρο αναλαμβάνει για δύο χρόνια ο Χάουμε Πονσαρνάου , ο οποίος παρουσιάστηκε επίσημα από την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν.

Μετά από την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Σίτο Αλόνσο, η Λαγκούν Άρο παραδίδει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Χάουμε Πονσαρνάου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν μέχρι το 2016.

Την Τετάρτη 23/7 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του πέμπτου κατά σειρά προποπονητή στην ιστορία της ομάδας, με τον πρόεδρο του συλλόγου Αλβάρο Μπιλμπάο να καλοσωρίζει τον Καταλανό τεχνικό, συγχαίροντας τον παράλληλα για την επιτυχία του στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της Κρήτης. Εκεί, ο Πονσαρνάου βρέθηκε στο τιμόνι της εθνικής Ισπανίας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

"Είμαι ευγνώμων για τον ενθουσιασμό τον οποίο έχει δείξει η ομάδα για την ενσωμάτωση μου ως πρώτος προπονητής. Πάντα ήθελα να ενωθούν οι δρόμοι μας. Θα κάνω τα πάντα για να μπει η μπάλα στο αντίπαλο καλάθι όσες περισσότερες φορές γίνεται αλλά και να την δεχθεί το δικό μας όσο λιγότερες φορές είναι δυνατό. Κάποιες φορές θα το πετύχουμε και κάποιες όχι, αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του νέου τεχνικού της Λαγκούν Άρο.

Για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας, ο 43χρονος προπονητής παραιτήθηκε από την θέση του ως βοηθός προπονητή της εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού, μία απόφαση που, όπως εξήγησε ο ίδιος ,δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

" Είχα πάντα την επιθυμία να ασχοληθώ με ένα πρότζεκτ για μία ολοκληρωμένη χρονιά και το να ξέρω ότι η ομάδα δίνει μεγάλο βάρος στην φιγούρα του προπονητή με βοήθησε. Μετά από ένα χρόνο στον οποίο είχα αφιερωθεί στην δουλειά για να βελτιωθώ ως προπονητής, αισθάνθηκα έτοιμος και ανυπόμονος να βρω την ευκαιρία να κάνω πρακτική τα όσα έχω μάθει".

Η αγωνιστική του φιλοσοφία; Να δημιουργηθούν περιθώρια για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παικτών και να δουλέψει τις όποιες αδυναμίες. Ο κύριος στόχος του για την ερχόμενη σεζόν; Νίκη και στα 32 παιχνίδια της περιόδου.

"'Θέλουμε 32 νίκες. Θα δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας για να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα. Με λίγα λόγια, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το πλάνο μας είναι να εκμεταλλευτούμε σωστά τις ικανότητες των παικτών μας, να βρούμε την ισορροπία μεταξύ ταλέντου, ικανότητας, νιάτων και εμπειρίας."

Πλέον η δουλειά αρχίζει για τον Καταλανό κόουτς που μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίζει να εξετάζει την αγορά μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Αντόνιο Αλόνσο, χωρίς ωστόσο να θέλει να προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ