ΜΠΑΣΚΕΤ

Πίσω στην δράση μέσω... εθνικής ομάδας ο Ρίμπας

Πίσω στην δράση μέσω... εθνικής ομάδας ο Ρίμπας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο, ο Πάου Ρίμπας επιστρέφει στην δράση μέσω της εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Όχι απαραίτητα για το EuroBasket.

Η είδηση της (σταδιακής) επιστροφής του Πάου Ρίμπας στην δράση, μόνο χαμόγελα έφερε στην Ισπανία. Ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ της Μπαρτσελόνα έχασε σχεδόν ολόκληρη την περσινή σεζόν λόγω της ρήξης αχιλλείου τένοντα που υπέστη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για την EuroLeague, όντας αναγκασμένος να κάνει υπομονή έως ότου ξαναβρεθεί στα παρκέ.

Οι μήνες πέρασαν (βασανιστικά αργά ενδεχομένως), η αποκατάτασή του προχώρησε με γοργούς ρυθμούς και πλέον είναι σε θέση να προπονείται με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Μαζί με τον -άρτι αφιχθέντα στην Μπαρτσελόνα- Πιερ Οριόλα συμμετέχει στο training camp της "φούρια ρόχα", από το οποίο θα προκύψουν πέντε (ή έξι) ονόματα παικτών, που θα δώσουν το "παρών" στο βασικό στάδιο προετοιμασία της εθνικής ομάδας της χώρας.

Με τη χαρά του για το γεγονός να μην κρύβεται από τα social media, μέσω των οποίων αποχαιρέτησε τον τραυματισμό του και καλωσόρισε την πορτοκαλί μπάλα.

Πίσω στην δράση μέσω... εθνικής ομάδας ο Ρίμπας

Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξε ο Σέρτζιο Σκαριόλο προκειμένου να κάνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα όχι μόνο για το EuroBasket, αλλά επίσης για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων στη διάρκεια του χειμώνα. Κι ο Πάου Ρίμπας δεν... έχασε την ευκαιρία, από την στιγμή που οι γιατροί τού έδωσαν το "ΟΚ" για να προπονηθεί κανονικά, δίχως φόβο. Κάπως έτσι, ξαναβρέθηκε ανάμεσα σε γνώριμα (εθνικά) πρόσωπα και θα προσπαθήσει να παλέψει για τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας. Είναι σαφές πως οι πιθανότητες παρουσίας του στη δωδεκάδα που θα συμμετάσχει στο EuroBasket είναι ελάχιστες (για να μην πούμε μηδαμινές), πλην όμως έχει την ευκαιρία να βρει ρυθμό.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πάρει χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η "δοκιμαστική" ομάδα της Ισπανίας κόντρα στο Ισραήλ, στις 22 και 23 Ιουλίου στη Μάλαγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ