ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιο κοντά στα playoffs η Ανδόρα

Πιο κοντά στα playoffs η Ανδόρα

Η Ανδόρα ισοπέδωσε εντός έδρας τη Φουενλαμπράδα (96-78) και έκανε ένα ακόμη βήμα για την είσοδό της στα playoffs, παρότι δεν είχε στη σύνθεσή της τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Πλώρη για τα playoffs της Liga Endesa έβαλε η Ανδόρα, που έκανε ό,τι ήθελε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Φουενλαμπράδα (96-78) στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Παρά την απουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο (σ.σ.: έμεινε εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού), οι γηπεδούχοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα, ξεφεύγοντας από νωρίς στο σκορ.

Με όπλο μάλιστα την ευστοχία τους στα σουτ δύο πόντων (28/45 - 62%), οι παίκτες του Τζουάν Πεναρόγια δεν δυσκολεύτηκαν να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους στη διάρκεια της αναμέτρησης, την ίδια ώρα που οι "πορτοκαλί" τα περίμεναν (σχεδόν) όλα από τους Μάρκο Πόποβιτς (21π.) και Ράφαελ Χετσχάιμερ (17π., 8ριμπ.). Οι δυο τους πάλεψαν, αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι απέναντι σε μια ομάδα που σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε.

Οι Ντέιβιντ Γέλινεκ (17π.), Ντέιβιντ Ουόκερ (20π.), Γκιόργκι Σερμαντίνι (16π.) και Όλιβερ Στέβιτς (15π., 9ριμπ.) ήταν αυτοί που ηγήθηκαν της προσπάθειας της Ανδόρας, που είναι πλέον δύο νίκες μακριά από την ένατη θέση της κατάταξης, στην οποία βρίσκεται η Μπιλμπάο. Οι "άνδρες με τα μαύρα" δεν τα κατάφεραν στην έδρα της Μπανταλόνα (82-55), με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό έδαφος στη μάχη που δίνουν για πρόκριση στα playoffs, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της regular season.

Το πανόραμα της 30ης αγωνιστικής:

Ρεάλ Μπέτις - Βαλένθια 85-90

Ανδόρα - Φουενλαμπράδα 96-78

Γκραν Κανάρια - Εστουδιάντες 104-86

Μπανταλόνα - Μπιλμπάο 82-55

Μπαρτσελόνα - Ουνικάχα Μάλαγα (18:00)

Ομπραντόιρο - Μούρθια (19:00)

Μανρέσα - Ρεάλ Μαδρίτης (4/5, 21:30)

Τενερίφη - Μπασκόνια (4/5, 22:30)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ