ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε το Clasico η Ρεάλ

Πήρε το Clasico η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα (78-65), εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την εντός έδρας νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε στη Μαδρίτη των Καταλανών με 78-65.

Η Βασίλισσα έλεγξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 13-12 για τους γηπεδούχους, ενώ στο ημίχρονο η Ρεάλ είχε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (33-29). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο βρέθηκαν στο +3 (50-47) για να πάρουν τελικά τη νίκη με 78-65.

Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα ημιτελικά στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου, όπου θα τεθούν αντιμέτωπες. Από τους νικητές ο Φελίπε Ρέγιες πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σημειώνοντας 19 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ρούντι είχε 11 πόντους. Για την Μπαρτσελόνα, ο Ναβάρο δεν αγωνίστηκε με τους Ινγκλς να πετυχαίνει 18 πόντους.

" Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, με τις δύο ομάδες να είναι εκτός ρυθμού, όμως καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πώς και στους οκτώ μήνες του πρωταθλήματος έχουμε αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο", είπε ο τεχνικός της Βασίλισσας, Πάμπλο Λάσο.

Από την πλευρά του, ο Τσάβι Πασκουάλ είπε: " Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε με εξαίρεση τα τελευταία δύο λεπτά. Δεν τα πήγαμε καλά στα αμυντικά ριμπάουντ και στο τέλος του ματς. Η Ρεάλ μας τιμώρησε, ελέγχοντας τα ριμπάουντ, ενώ εμείς δεν είχαμε βοήθειες".

Όσον αφορά το μεταξύ τους παιχνίδι στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου τόνισε: " Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, εκείνος είναι ένας "τελικός" και θα είμαστε έτοιμοι".

Νίκη για την Μάλαγα

Στα άλλα παιχνίδια, η Μάλαγα επικράτησε εντός έδρας της Βαλένθια με 79-73, πραγματοποιώντας καλό παιχνίδι. Η Μπανταλόνα από την πλευρά της, αντιμετώπιζε την Γκραν Κανάρια, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο θετικό αποτέλεσμα με 97-89. Γα τους νικητές ο Όλιβερ σημείωσε 18 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ