ΜΠΑΣΚΕΤ

Εύκολα Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, δια χειρός Ρέγιες η Ρεάλ

Εύκολα Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, δια χειρός Ρέγιες η Ρεάλ

Μπαρτσελόνα και Μάλαγα δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των Γκραν Κανάρια και Μανρέσα, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε ένα καλάθι του Φελίπε Ρέγιες για να πάρει τη νίκη. Καταλυτική η παρουσία του Μιχάλη Τσαϊρέλη στη νίκη της Τενερίφη.

Με τον καλύτερο τρόπο άφησε στο παρελθόν η Βαλένθια την ήττα από τον Ολυμπιακό, μεσοβδόμαδα, για την Euroleague. Το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς πέρασε από την έδρα της Σαραγόσα με 77-69, σε ένα παιχνίδι όπου είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Λουκ Χαρανγκόντι, ο οποίος "άγγιξε" το νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πάου Ρίμπας και Σαμ Βαν Ρόσομ, που πέτυχαν 13 και 11 πόντους, αντίστοιχα. Από πλευράς Σαραγόσα, ο Στέβαν Γέλοβατς ήταν ο μόνος που προσπάθησε, έχοντας 19 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια. Οι "Μπλαουγκράνα" δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους αντιπάλους τους και το τελικό 80-61 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Τζάστιν Ντόελμαν συνέχισε να "εκτελεί" για τους Καταλανούς και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ. Παράλληλα, Όλεσον και Τόμιτς πρόσθεσαν από 10 πόντους.

Στον... ελληνικό εμφύλιο η Μάλαγα του Κώστα Βασιλειάδη επικράτησε εύκολα της Μανρέσα του Δημήτρη Χαριτόπουλου με 81-65. Ο Έλληνας φόργουορντ της ομάδας του Ζοάν Πλαθα σε 22 λεπτά πέτυχε 2 πόντους με 1/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ ο άσος της Μανρέσα σε 20 λεπτά ήταν πιο παραγωγικός, καθώς σταμάτησε στους 10 πόντους με 4/8 δίποντα και 2/2 βολές, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, στο παιχνίδι που έκλεισε την αγωνιστική ημέρα, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Μπανταλόνα ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 90-88, χάρη σε ένα καλάθι του Φελίπε Ρέγιες, 5 δεύτερα πριν το τέλος. Ο αρχηγός των Μαδριλένων ήταν εκ των διακριθέντων της ομάδας του, καθώς πέτυχε 11 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ -και μεγάλος πρωταγωνιστής- ήταν ο Γκουστάβο Αγιόν, που σταμάτησε στους 18 πόντους, μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ, με τον Κέι Σι Ρίβερς να προσθέτει 14 πόντους. Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε για 9 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα και πέτυχε 2 πόντους, με 1/3 δίποντα, ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ.

Η... ελληνική παροικία της Τενερίφη πήρε μία ακόμα νίκη. Η ομάδα του Αλεχάνδρο Μαρτίνεζ πέρασε από την έδρα της Εστουδιάντες, επικρατώντας με 79-66. Για να έρθει η νίκη αυτή έπρεπε ο Μπλάγκοντα Σέκουλιτς να πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ κατέγραψε νταμπλ-νταμπλ, καθώς είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Σίκμα πρόσθεσε 18 πόντους. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σε 11 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα πέτυχε 9 πόντους με 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/2 βολές, μάζεψε 2 ριμπάουντ, και υπέπεσε σε 2 λάθη. Ο Φώτης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε λιγότερο (4 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα) και πέτυχε 2 πόντους με 1/3 δίποντα και μάζεψε 1 ριμπάουντ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Ομπραντόιρο είχε εύκολο έργο απέναντι στην Λαγκούν Άρο με 85-69. Ο Χάρης Γιαννόπουλος δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο. Σημαντική νίκη πέτυχε και η Φουενλαμπράδα, που πέρασε από την έδρα της Σεβίλης με 71-68. Ο Μανώλης Παπαμακάριος σε 9 λεπτά έμεινε χωρίς πόντο, ενώ πρόλαβε να μαζέψει ένα ριμπάουντ, να κάνει ένα κλέψιμο και να υποπέσει σε ένα λάθος. Τέλος. η Μπιλμπάο εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και επικράτησε της Μούρθια με 82-74.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Σαραγόσα-Βαλένθια 69-77

Ομπραντόιρο-Λαγκούν Άρο 85-69

Σεβίλη-Φουενλαμπράδα 68-71

Εστουδιάντες-Τενερίφη 66-79

Μπαρτσελόνα-Γκραν Κανάρια 80-61

Μάλαγα-Μανρέσα 81-65

Μπιλμπάο-Μούρθια 82-74

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπανταλόνα 90-88

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ