ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: "Είχα προτάσεις, αλλά..."

Πασκουάλ: "Είχα προτάσεις, αλλά..."

Ο Τσάβι Πασκουάλ αποχώρησε από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα και παρά τις προτάσεις που είχε στα χέρια του, προτίμησε την... ανεργία. Θα δεχόταν όμως να κοουτσάρει τη Ρεάλ Μαδρίτης; Δεν το απέκλεισε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας.

Η αποχώρηση του Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα σήμανε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στην ισπανική ομάδα, από την άποψη πως ο 43χρονος προπονητής αποχώρησε από το πόστο του μετά από οκτώ χρόνια, στα οποία κατέκτησε -μεταξύ άλλων- την Euroleague το 2010 στο Παρίσι.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά όμως την τελευταία διετία αφού οι "μπλαουγκράνα" αφενός απουσίαζαν από το Final Four, αφετέρου έχασαν τον τίτλο στη Liga Endesa από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάπως έτσι, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον διαδέχεται και να αναλαμβάνει το έργο της επιστροφής στους τίτλους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "RAC1" και την εκπομπή "Primer Toc" ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα εξήγησε πως μετά την αποχώρησή του από τη Βαρκελώνη " είχα κάποιες προτάσεις, αλλά για να τις αποδεχθείς πρέπει να σε εμπνέουν. Κάτι που δεν συνέβη για μένα. Θέλω να πάω κάπου που θα μπορώ να κερδίσω και να έχω υψηλές προσδοκίες, παρά σε ομάδα που θα παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό".

Τι σημαίνει αυτό; " Δεν κλείνω την πόρτα σε κάποιον σύλλογο, απλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα ήθελα η επόμενη ομάδα μου να έχει τη δυνατότητα και τη φιλοδοξία να αγωνιστεί στην Euroleague", ανέφερε χαρακτηριστικά φροντίζοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το... target group των ομάδων που μπορούν να τον δελεάσουν.

Από εκεί και πέρα, εξήγησε ότι " τους τελευταίους μήνες άκουσα την άποψη του κόσμου, είδα τι έγινε στα μίντια και τις αντιδράσεις συγκεκριμένων ανθρώπων. Πράγματα που δεν μπορούσα να φανταστώ, δεν είχα την εικόνα ότι μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα", πριν κληθεί να απαντήσει στην ερώτηση για το αν θα καθόταν ποτέ στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης: " Είναι μια περίπλοκη ερώτηση αυτή. Θα έλεγα πως δεν θα πήγαινα στη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί θέλω να με θυμούνται ως προπονητή της Μπαρτσελόνα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον".

Παράλληλα, στάθηκε στη μεταγραφή του Ταϊρίς Ράις, ο οποίος παρουσιάστηκε το μεσημέρι (7/9) σχολιάζοντας πως στο παρελθόν είχε προτάσεις από την ισπανική ομάδα . Ο Τσάβι Πασκουάλ ενίσχυσε τα λόγια του 29χρονου πλεϊμέικερ μιας και " του είχα κάνει πρόταση να έρθει στη Βαρκελώνη τα δύο τελευταία καλοκαίρια, χαίρομαι που εν τέλει πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά, κι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη στη θέση του".

Όσο για την κορυφαία στιγμή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα; " Αδιαμφισβήτητα η κατάκτηση της Euroleague το 2010 στο Παρίσι. Όχι μόνο γιατί φτάσαμε μέχρι το τέλος του δρόμου και πήραμε το τρόπαιο, αλλά επίσης γιατί παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Το δυσάρεστο είναι πως εκείνη η ομάδα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια", κατέληξε ο 43χρονος προπονητής που αυτή την περίοδο ξεκουράζεται, έχοντας πάντα στο μυαλό του το πιθανό επόμενο βήμα στην καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ