ΜΠΑΣΚΕΤ

"Όταν η Ελλάδα ξύπνησε το θηρίο"

Οι Ισπανοί κατέκτησαν το Μουντομπάσκετ το 2006 επί της Εθνικής μας, αλλά δεν ξεχνούν πως το "μπαμ" στην διοργάνωση το έκανε η Ελλάδα, με την σπουδαία νίκη της στον ημιτελικό επί των ΗΠΑ. Οι Ίβηρες τονίζουν πως εκείνη ήταν η μέρα που ξύπνησε το θηρίο.

Οι Ισπανοί τίμησαν τα 10 χρόνια της μεγάλης νίκης της Εθνικής μας ομάδας επί των ΗΠΑ, στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006, με ένα σχετικό αφιέρωμα, το οποίο έχει τίτλο " όταν η Ελλάδα ξύπνησε το θηρίο " και έχει δημοσιευτεί στην επίσημη σελίδα της ACB.

Το κείμενο τονίζει πως αυτή η ήττα παραμένει η τελευταία των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε διοργάνωση, επισημαίνοντας πως ήταν μία νίκη-σταθμός στην ιστορία του σπορ, καθώς από τότε οι Αμερικανοί άλλαξαν την φιλοσοφία τους, παραμένοντας αήττητοι δέκα χρόνια μετά. "Το έπος των Ελλήνων, η Ελλάδα έδωσε ένα μεγάλο μάθημα στους Αμερικανούς, η Ελλάδα γκρέμισε τα όνειρα της Team USA", είναι μερικοί από τους τίτλους των Ισπανών.

Εκείνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στην Ιαπωνία σίγουρα θα μείνει αξέχαστο στους Ισπανούς καθώς κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό επί της Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αλλά γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι πως το μεγάλο "μπαμ" σε εκείνη την διοργάνωση το πραγματοποίησε η Εθνική μας με την μεγαλειώδη επικράτηση της επί των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ