ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλη η Ευρώπη... για την Μπαρτσελόνα

Όλη η Ευρώπη... για την Μπαρτσελόνα

Την ώρα που αποχώρησαν οι Τόμας Σατοράνσκι και Άλεξ Αμπρίνες για το ΝΒΑ, η Μπαρτσελόνα επιδιώκει την άμεση μεταγραφική της ενίσχυση. Το ένα όνομα μετά το άλλο γράφονται για τους "μπλαουγκράνα" του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στα μισά του καλοκαιριού, η Μπαρτσελόνα μετρά μέχρι στιγμής μόνο απώλειες. Την αρχή έκανε ο Τόμας Σατοράνσκι (για τους Washington Wizards) ενώ εσχάτως τον ίδιο δρόμο ακολούθησε ο Άλεξ Αμπρίνες (για τους Oklahoma City Thunder). Μείον δύο (βασικοί) παίκτες δηλαδή για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος από εδώ και στο εξής αναζητά τρόπους για να ενισχύσει το ρόστερ του.

Η αρχή έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού οι "μπλαουγκράνα" ήρθαν σε συμφωνία με τη Βαλένθια για την αγορά των δικαιωμάτων του Βίκτορ Κλαβέρ . Ο 28χρονος φόργουορντ έκανε πίσω στην προφορική συμφωνία που υπήρχε με τον Παναθηναϊκό, κι από τη στιγμή που η Βαλένθια έδωσε το "ΟΚ" για την επιστροφή του στην Ισπανία, έδωσε τα χέρια με την Μπαρτσελόνα. Το ύψος του buy out (2.000.000 ευρώ) ήταν μεγάλο, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για το ποσό που περιμένουν να λάβουν οι "μπλαουγκράνα" από τους Oklahoma City Thunder για τον Άλεξ Αμπρίνες.

Γεμάτη περιφέρεια

Ακολούθως προέκυψε η πληροφορία πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ταϊρίς Ράις . Ο βραχύσωμος πλεϊμέικερ αναμένεται να πει "αντίο" στη Χίμκι, με την οποία ήδη ξεκίνησε διαπραγματεύσεις προκειμένου να "σπάσει" το συμβόλαιό του. Αν πιστέψουμε μάλιστα τα ισπανικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Δευτέρας (18/7), τότε κι αυτός θα πρέπει να θεωρείται "σίγουρος" για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τι ακολουθεί; Πολλά και τίποτα. Στην Ισπανία το ένα όνομα διαδέχεται το άλλο, σε ό,τι αφορά τους μεταγραφικούς στόχους. Από τη μία λοιπόν υπάρχει ο Ντάριους Άνταμς , για τον οποίο η Λαμποράλ Κούτσα ζητά το ποσό του 1.000.000 ευρώ (δεν έχει συμβόλαιο, αλλά είναι περίπτωση αντίστοιχη με αυτή του Βίκτορ Κλαβέρ), από την άλλη ο Πέτερι Κόπονεν που επίσης έχει συμβόλαιο σε ισχύ, με τη Χίμκι. Τι συμβαίνει με αυτούς τους δύο; Το βασικότερο όλων είναι πως αμφότεροι δεσμεύονται με τις ομάδες τους, ήτοι οι "μπλαουγκράνα" θα πρέπει να εκταμιεύσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να τους αποκτήσουν -όποιον εκ των δύο προτιμηθεί.

Είναι σαφές πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμεί την απόκτηση ενός ακόμη περιφερειακού παίκτη για να ολοκληρώσει την επάνδρωση της ομάδας του στις θέσεις "1" και "2", όπου υπάρχουν ήδη οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Πάου Ρίμπας και Μπραντ Όλεσον. Στους παραπάνω προσθέστε κι έναν ακόμη: τον Λούντβιγκ Χάκανσον, ο οποίος επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Σεβίλλη. Ο 20χρονος κόμπο γκαρντ χαίρει της εκτίμησης του Γιώργου Μπαρτζώκα, με την παραμονή του στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Μόνος του ο Περπέρογλου

Στη θέση "3" υπάρχει ο Στράτος Περπέρογλου, που έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Υπό προϋποθέσεις υπάρχει κι ο Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος όμως δεν μπορεί να λογίζεται ως σμολ φόργουορντ, αφού μόνο κατά συνθήκη μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση. Γι αυτό λοιπόν, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να κινηθεί για έναν ακόμη παίκτη σε αυτή τη θέση. Το πρώτο όνομα που προέκυψε; Αυτό του Άνταμ Χάνγκα της Λαμποράλ Κούτσα, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως περιζήτητος.

Πολλά τα ερωτηματικά στους ψηλούς

Οι δύο θέσεις των ψηλών είναι αυτές που θα σηκώσουν την πιο πολλή συζήτηση, αφού όλοι -πλην του Τζάστιν Ντόλμαν- δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά παραμένει άγνωστο αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα επιλέξει να πορευτεί με τους υπάρχοντες. Θυμίζουμε πως στο ρόστερ υπάρχουν από πέρσι οι Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Σέιν Λαουάλ, Σαμάρντο Σάμουελς και Άντε Τόμιτς. Ήτοι μένει μια θέση κενή, εκτός κι αν προκύψουν αποχωρήσεις. Αυτή η θέση θα καλυφθεί από τον Βίκτορ Κλαβέρ, τον νεοαποκτηθέντα φόργουρντ των "μπλαουγκράνα".

Όπως και να έχει, η αρχική πρόθεση των "μπλαουγκράνα" αφορά στο κλείσιμο όλων των κενών της περιφέρειας, κι εν συνεχεία να δοθεί έμφαση στη φροντ λάιν. Ο επόμενος μήνας θα είναι αρκετά "ζεστός" για τον καταλανικό σύλλογο, ο οποίος είναι ίσως ο μοναδικός που θα κινηθεί τόσο έντονα και μαζικά στο μεταγραφικό παζάρι, δεδομένου ότι οι περισσότερες ομάδες της Euroleague (τουλάχιστον αυτές που θεωρούνται "πρώτης ταχύτητας") έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ρόστερ τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η άκρατη μεταγραφολογία δεν αποτελεί μόνο ελληνικό... προϊόν. Στην Ισπανία έχουν αναγάγει την Μπαρτσελόνα στον αγαπημένο τους μεταγραφικό... προορισμό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βρίσκεται στο επίκεντρο για τις επιλογές και τη φιλοσοφία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ