ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι "μεγάλοι" απειλούν με σχίσμα την Liga Endesa

Οι "μεγάλοι" απειλούν με σχίσμα την Liga Endesa

Τέσσερις από τις πέντε ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague, θα κάνουν συνάντηση κορυφής την Τετάρτη (30/8) με θέμα συζήτησης την αποχώρησή τους από τη Liga Endesa!

Η απόφαση της ACB να μην ικανοποιήσει το αίτημα των "μεγάλων" για μείωση των ομάδων του ισπανικού πρωταθλήματος (από τις 18 στις 16) έφερε την αντίδρασή τους. Όχι σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά στην πράξη. Όπως αποκαλύπτει η " Mundo Deportivo ", το απόγευμα της Τετάρτης (30/8) θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης συνάντηση κορυφής ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, της Μπασκόνια και της Ουνικάχα Μάλαγα με θέμα συζήτησης την αποχώρηση από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Το ότι πρόκειται για τέσσερις από τις πέντε ομάδες της χώρας που βρίσκονται στην EuroLeague (η Βαλένθια είναι η τελευταία) δεν είναι τυχαίο. Κι αυτό γιατί το φορτωμένο καλεντάρι προκαλεί μεγάλο "πονοκέφαλο" στους διοικούντες των συλλόγων, την ώρα που είναι έντονη η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δόθηκε... δεύτερη ευκαιρία στη Ρεάλ Μπέτις να συμμετάσχει στη Liga Endesa της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (σ.σ.: υποβιβάστηκε βάσει βαθμολογίας, πέρσι).

Σε μία πρώτη συνάντηση που είχε γίνει μεταξύ όλων των ομάδων της πρώτης ισπανικής κατηγορίας στη διάρκεια του καλοκαιριού, είχε αποφασιστεί να πορευτεί η λίγκα με 17 ομάδες (χωρίς τη Ρεάλ Μπέτις, δηλαδή) με σκοπό εντός της επόμενης διετίας ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων να μειωθεί ακόμη περισσότερο (στις 16). Κάτι που όμως στην πράξη δεν έγινε, με την επιστροφή στους "18" να δημιουργεί εκνευρισμό στις τάξεις των "μεγάλων".

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της "Mundo Deportivo", οι τέσσερις ομάδες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας νέας λίγκας, αλλά κι αυτό της οριστικής αποχώρησής τους από το ισπανικό πρωτάθλημα, με σκοπό να συμμετέχουν μόνο στην EuroLeague. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Μοιάζει δύσκολο να απαντηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Ισπανία το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ