ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παπαμακάριος για την κρίση και το... ψάρεμα (VIDEO)!

Ο Παπαμακάριος για την κρίση και το... ψάρεμα (VIDEO)!

Ο Μανώλης Παπαμακάριος επέστρεψε φέτος στην Ισπανία για λογαριασμό της Φουενλαμπράδα όμως δεν ξεχνά την κρίση στην Ελλάδα. ''Οι Έλληνες χρειάζονται κάποιον που θα τους εμπνεύσει'' εξήγησε ο έμπειρος γκαρντ.

Ο Μανώλης Παπαμακάριος είναι ένας από τους οκτώ Έλληνες παίκτες που θα βγάλουν φέτος το ψωμί τους στην ισπανική λίγκα με τη φανέλα της Φουενλαμπράδα.

Οι Ισπανοί ζήτησαν από τον έμπειρο γκαρντ να αναλύσει την τέχνη του... ψαρέματος. Εν συνεχεία τον ρώτησαν για την κρίση, δείχνοντας πλάνα από τις διαδηλώσεις στη χώρα μας. Ο ίδιος είχε να πει πολλά κι ενδιαφέροντα.

Το concept της Φουενλαμπράδα ''ήθελε'' τον Παπαμακάριο να μιλάει για το αγαπημένο του χόμπι. Ο 34χρονος γκαρντ πήρε τα σύνεργα της δουλειάς κι εξήγησε: ''Για μένα, το ψάρεμα είναι κάτι σαν... ψυχική ανακούφιση. Συνηθίζω να ψαρεύω το καλοκαίρι, όταν ολοκληρωθεί η χρονιά. Μια γεμάτη χρονιά με προπονήσεις, αγώνες και πολύ σωματική και πνευματική πίεση. Είναι αλήθεια ότι το ψάρεμα με χαλαρώνει. Επιπλέον, μου αρέσει να πηγαίνω στη θάλασσα αφού στην Ελλάδα έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Πηγαίνω μόνος, ακούω τη μουσική μου, σκέφτομαι το μπάσκετ, τη ζωή, τα πάντα... Είναι η δική μου στιγμή''.

''Τορτίγια; Μόνο μια φορά την εβδομάδα!''

Εν συνεχεία ο γκαρντ της Φουενλαμπράδα μίλησε για την οικογένειά του και τις νέες διατροφικές του συνήθειες στην Ισπανία. ''Είμαι παντρεμένος εδώ και τέσσερα χρόνια. Είμαι μαζί με τη γυναίκα μου δώδεκα χρόνια. Όλα άλλαξαν όταν μπήκε στη ζωή μας η κόρη μας. Όλα αλλάζουν όταν είσαι παντρεμένος ή όταν έχεις οικογένεια με παιδί. Είμαι πολύ χαρούμενος αφού έχω μια φανταστική οικογένεια. Με στηρίζει ό,τι κι αν κάνω και πραγματικά, τους είμαι ευγνώμων.

Ο Παπαμακάριος για την κρίση και το... ψάρεμα (VIDEO)!

Όταν ήμουν στην Ελλάδα, η γυναίκα μου μαγείρευε ειδικά για μένα. Πλέον βρίσκομαι στην Ισπανία και προσπαθώ να μαγειρέψω ένα υγιές μενού γιατί ο Χάβι, ο φυσιοθεραπευτής μας απαιτεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι! Μας ζυγίζει κάθε εβδομάδα και πρέπει να παραμείνουμε σε καλή κατάσταση. Όταν ήλθα για πρώτη φορά στη Φουενλαμπράδα, είχα κάποια παραπανίσια κιλά. Ήταν πολύ αυστηρός μαζί μου! Μου είπε ότι πρέπει να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Μου ξεκαθάρισε από την αρχή ότι μπορώ να τρώω τορτίγια, όχι όμως δυο και τρεις φορές την εβδομάδα! Μόνο μια (γέλια)! Προχωρήσαμε, λοιπόν, το πλάνο μας''.

''Οι Έλληνες μπορούν να ονειρεύονται''

Η κουβέντα έφτασε στην κρίση στην Ελλάδα. Ο Μανώλης Παπαμακάριος περιέγραψε την κατάσταστη που επικρατεί στη χώρα μας κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. ''Είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να προσαρμοστούν στις αλλαγές που έχουν χειροτερέψει τη ζωή τους. Αν έχεις συνηθίσει να ζεις με συγκεκριμένο τρόπο για 20 ή 30 χρόνια και πρέπει να το αλλάξεις σε δυο ή τρία χρόνια, είναι πολύ σκληρό. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τώρα ακριβώς δεν υπάρχει διαφορά όμως νομίζω ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν. Νομίζω ότι οι Έλληνες χρειάζονται κάποιον που να τους εμπνεύσει ώστε να ονειρεύονται για το μέλλον και να δουν ότι οι θυσίες που έκαναν τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια, βγήκαν σε καλό για τις επόμενες γενιες. Το μέλλον θα είναι καλύτερο''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ