ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χουάντσο στα χνάρια του Σκόλα

Ο Χουάντσο στα χνάρια του Σκόλα

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεζ είναι ο παίκτης - αποκάλυψη της Liga Endesa στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ παίζει σαν... παλιός στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που έχει αφήσει "άφωνους" συμπαίκτες και αντιπάλους στη Liga Endesa, αυτός δεν είναι άλλος από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεζ. Ναι, πρόκειται για τον αδερφό του Γκιγιέρμο, που φέτος φοράει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ποιος από τους δύο είναι ο... καλός. Γιατί ο Γκιγιέρμο "έβγαλε μάτια" πέρσι με τη φανέλα της Σεβίλλης. Πλην όμως ο Χουάντσο έχει βαλθεί να τον ξεπεράσει πολύ γρήγορα.

Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύουν οι φετινές του επιδόσεις, αφού έχει 10.2 πόντους και 9.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Liga Endesa. Κι όλα αυτά στην... τρυφερή ηλικία των 20 ετών! Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να παρουσιάσει το ταλέντο του στα ισπανικά παρκέ και να γίνει ο κορυφαίος "μικρός" στα ριμπάουντ στην ιστορία του εγχώριου πρωταθλήματος. Με τα 9.4 που "μαζεύει" σε κάθε παιχνίδι, άφησε κατά πολύ πίσω του τον Στάνλεϊ Ρόμπερτς που απολάμβανε την πρωτιά ως τώρα (με 8 ανά παιχνίδι).

Την ίδια ώρα, ο μοναδικός παίκτης κάτω των 21 που έχει καταγράψει καλύτερη επίδοση στον τομέα της αξιολόγησης (έχει 18.6) είναι ο Λουίς Σκόλα. Ο άλλοτε παίκτης της Ταού Κεράμικα φαίνεται πως θα παραμείνει... για πάντα το Νο1 της αξιολόγησης αφού οι 23.2 πόντοι που συγκέντρωνε κατά μέσο όρο στα πέντε πρώτα παιχνίδια της Liga Endesa είναι επίδοση που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατο) να επαναληφθεί, ή -ακόμη περισσότερο- να ξεπεραστεί.

Μ αυτά και μ αυτά, ο ύψους 2μ06 πάουερ φόργουορντ έχει καταφέρει να κάνει "θόρυβο" πολύ γρήγορα, με τους "μεγάλους" του ισπανικού πρωταθλήματος να καταγράφουν άμεσα το όνομά του στο μπλοκάκι τους. Που ξέρετε; Ίσως στο εγγύς μέλλον ακολουθήσει τα χνάρια του αδερφού του, εκτός κι αν αποφασίσει να πάει στην... αντίπερα όχθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ