ΜΠΑΣΚΕΤ

O Τζόρνταν στην ACB!

O Τζόρνταν στην ACB!

Σαν σήμερα (30/8), πριν από 25 χρόνια, ο 27χρονος Μάικλ Τζόρνταν έκανε guest εμφάνιση στην ACB και φωτογραφιζόταν με τον Όντι Νόρις εν ώρα τάιμ άουτ (VIDEO, PHOTOS)!

Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ που μπορεί να βάζει τον εαυτό του στην εξίσωση με το ίδιο το άθλημα, ηγήθηκε μιας ομάδας που όμοιά της δεν πρόκειται να πατήσει ξανά στα παρκέ.

Το 1992, η μια και μοναδική Dream Team μετέτρεψε το πιο σίγουρο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων σε ταξίδι στο φεγγάρι ωστόσο το πρώτο πέρασμα του "Air" από την ιβηρική χερσόνησο σημειώθηκε δυο χρόνια πριν από το τουρνουά της Βαρκελώνης. Ήταν το 1990, όταν ο θρύλος των Bulls επισκέφτηκε την Ισπανία το διήμερο 29-30 Αυγούστου.

Ο Τζόρνταν ήταν ο υψηλός προσκεκλημένος της ισπανικής Λίγκας προκειμένου να "ανοίξει" τη σεζόν 1990-91 σε φιλικό παιχνίδι όπου αγωνίστηκαν οι καλύτεροι παίκτες της ACB. "Έχω μια φωτογραφία με τον Μάικλ στο δωμάτιό μου. Το να παίζεις αντίπαλος με τον Τζόρνταν ήταν η μεγαλύτερη ευχή που μπορούσες να ζητήσεις! Ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα live και η αλήθεια είναι ότι το απόλαυσα" σχολίασε ο βετεράνος φόργουορντ και νυν πρόεδρος της Μπανταλόνα, Τζόρντι Βιγιακάμπα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, ο Τζόρνταν επισκέφτηκε τα γραφεία της ACB και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις ενώ ήταν κριτής στον διαγωνισμό καρφωμάτων της NIKE για νέους αθλητές. Στις 30 Αυγούστου 1990, σχεδόν 9.000 άνθρωποι στριμώχτηκαν στο Palacio de los Deportes της Βαρκελώνης για να δουν από κοντά τον 27χρονο Μάικλ, ο οποίος δεν είχε κατακτήσει ακόμα δαχτυλίδι με το Chicago!

Για την ιστορία, οι "μπλε" επικράτησαν 100-87 των "πορτοκαλί" ενώ ο θρύλος του ΝΒΑ και νυν ιδιοκτήτης των Hornets αγωνίστηκε από ένα ημίχρονο σε κάθε ομάδα. Παρεμπιπτόντως, ο Όντι Νόρις του ζητούσε να βγουν φωτογραφία στον πάγκο, την ώρα του τάιμ άουτ!

ΜΠΛΕ: Αντούνιεθ 2, Βιγιακάμπα 4, Γουίσλοου 16, ΜακΓκι 20, Τόμπσον 12, Κρέους 5, Σμιθ 4, Μπίγκενχαϊμερ 12, Ντέιβις 4, Τζόρνταν 21.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Γιορέντε 4, Σίμπσον 9, Α. Μαρτίν 6, Νόρις 10, Τζόρνταν 16, Μοντέρο 8, Τζάκσον 4, Ρίβας 2, Ερέρα 15, Μπέρι 13.

Ο Μάικλ Τζόρνταν της Βαρκελώνης

O Τζόρνταν στην ACB!
O Τζόρνταν στην ACB!
O Τζόρνταν στην ACB!
O Τζόρνταν στην ACB!
O Τζόρνταν στην ACB!
O Τζόρνταν στην ACB!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ