ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Πλάθα και οι άλλοι

Ο Πλάθα και οι άλλοι

Οι Ισπανοί θα συνεδριάσουν την προσεχή Παρασκευή (28/11) και δεν αποκλείεται να αποφασίσουν αν θα άρουν την απαγόρευση πρόσληψης κόουτς της Liga Endesa στην εθνική. Δεν είναι μόνο ο Πλάθα στα υπ' όψιν.

Μετά το τέλος της σχέσης με τον Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, κατόπιν παραίτησης του ιδίου στις 17 Σεπτεμβρίου, διότι όπως είχε πει " δεν ήθελα να είμαι το πρόβλημα", οι Ισπανοί δεν έχουν δεσμευτεί με κάποιον άλλον, για να αναλάβει την εθνική ομάδα.

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει πολλές. Η πρώτη αφορούσε τον Τσάβι Πασκουάλ, ενώ την περασμένη εβδομάδα προέκυψε άλλη που ήθελε τους Ισπανούς να σκέφτονται να δώσουν τη θέση στον Ζοάν Πλάθα. Για να συμβεί βέβαια, κάτι από αυτά τα δύο (ή κάτι άλλο που να σχετίζεται με κόουτς της Liga Endesa), θα πρέπει πρώτα να αλλάξει ένας κανονισμός.

Βλέπετε, είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως η Ισπανία απαγορεύει σε κόουτς της λίγκας να γίνουν ομοσπονδιακοί. Γενικά, αλλά και ειδικότερα της "φούρια ρόχα". Νεότερα από το... μέτωπο δεν έχουν υπάρξει, αλλά αναμένεται να υπάρξουν σύντομα. Και αυτό γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει κάποιος.

Οι πληροφορίες από την Ισπανία, αναφέρουν ότι η σχετική συζήτηση δεν αποκλείεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή (28/11), οπότε έχει τακτική σύσκεψη η ισπανική λίγκα. Γιατί αυτή είναι που καλείται να αλλάξει ή όχι τα δεδομένα. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι στην ατζέντα, αλλά δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί.

Όταν ρώτησαν τον Πλάθα για τις πιθανότητες του (παρεμπιπτόντως, έχει υπογράψει επέκταση με τη Μάλαγα έως το 2016, που δεν έχει opt out, ενώ οι πληροφορίες του sport24.gr αναφέρουν πως η ομοσπονδία έχει χτυπήσει και... άλλη πόρτα -εκ των μεγαλύτερων της Liga Endesa- για να μάθει το status του προπονητή), εκείνος θύμισε πως υπάρχει ένας κανονισμός που απαγορεύει αυτήν την προοπτική. Μετά, ενημέρωσε πως πρόκειται για τιμή να σε θέλει η εθνική Ισπανίας "αλλά τώρα έχω ένα άλλο project στο οποίο πρέπει να αφοσιωθώ και είναι αρκετά σκληρό", δεδομένου ότι η Ουνικάχα έχει... τα θέματα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ