ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντόνσιτς στην Εθνική Ισπανίας;

Ο Ντόνσιτς στην Εθνική Ισπανίας;

Ο Πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, δήλωσε ότι εξαρτάται από τον Λούκα Ντόνσιτς το αν θα αγωνιστεί στην Εθνική Ισπανίας ή την Εθνική Σλοβενίας.

Ο Λούκα Ντόνσιτς αποτελεί μήλο της Έριδος ανάμεσα σε Ισπανία και Σλοβενία. Οι Ίβηρες ωστόσο δεν θέλουν να τον πιέσουν να αποφασίσει άμεσα.

Ο Πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον 17χρονο γκαρντ της Ρεάλ, που τυγχάνει να είναι και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, αλλά δεν θέλησε να ασκήσει περισσότερη πίεση στο μικρό: " Το αν θα παίξει στην Ισπανία ή όχι είναι μία δική του απόφαση. Αν θελήσει να παίξει για την Ισπανία θα χαρούμε πολύ για αυτή την προοπτκή".

Ο Ντόνσιτς θα κλείσει τα 18 του χρόνια τον Φεβρουάριο, ενώ προς το παρόν δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του. Σε περίπτωση πάντως που επιλέξει τελικά την Ισπανία θα πιάνει θέση νατουραλιζέ και όχι Ισπανού, κάτι που σημαίνει ότι οι Ίβηρες θα πρέπει να διαλέξουν όταν έρθει η ώρα μίας μεγάλης διοργάνωσης ανάμεσα σε αυτόν, τον Νίκολα Μίροτιτς και τον Σερτζ Ιμπάκα. " Θα είναι ευλογία να έχουμε τέτοιο πρόβλημα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκαρμπαχόσα, ο οποίος δήλωσε πάντως πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την FIBA για να αλλάξει το καθεστώς που ισχύει με τους νατουραλιζέ και δεσμεύει τις Εθνικές ομάδες να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν πάνω από έναν παίκτη που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ