ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντόνσιτς ξέρει από... χυλόπιτες

Ο Ντόνσιτς ξέρει από... χυλόπιτες

Τρεις χώρες έριζαν για το "ναι" του Λούκα Ντόνσιτς, με τη Σλοβενία να χαμογελά στο τέλος. Το Sport24.gr καταγράφει τις... εθνικές χυλόπιτες που έριξε ο 17χρονος πόιντ γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η είδηση της εβδομάδας στην Ισπανία είναι -αν μη τι άλλο- το "όχι" που είπε ο Λούκα Ντόνσιτς στην ομοσπονδία της χώρας για να φορέσει τη φανέλα της "φούριας ρόχα". Ο 17χρονος πόιντ γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης στην ηλικία του, ενδεχομένως κιόλας το μεγαλύτερο prospect που απομένει να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Έχοντας ήδη φορέσει τη φανέλα της "Βασίλισσας" σε επίσημα παιχνίδια σε Liga Endesa και EuroLeague, έδειξε έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω. Γι αυτό κι ο Πάμπλο Λάσο αποφάσισε να του δώσει περισσότερο χώρο στην περιφέρεια της ισπανικής ομάδας, προτιμώντας να αποκτήσει έναν ρολίστα (βλ. Ντοντέι Ντρέιπερ) αντί του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Το πραγματικά ενδιαφέρον βέβαια είναι πως ο νεαρός παίκτης δεν είπε για πρώτη φορά "όχι" σε μια εθνική ομάδα, που θέλησε να τον ντύσει στα χρώματά της. Βλέπετε, πριν την Ισπανία είχε ρίξει "πόρτα" στη Σερβία -κάτι που λίγοι θυμούνται. Πριν από ένα χρόνο και κάτι, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε στους δημοσιογράφους για την απροθυμία που έδειξε ο 16χρονος -τότε- γκαρντ να φορέσει τη φανέλα των "όρλοβι".

Τι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Σερβία για να τον κάνει δικό της, έναντι της Σλοβενίας; Το γεγονός πως ο πατέρας του έχει δύο διαβατήρια, ένα σερβικό κι ένα σλοβενικό. " Ενδιαφερθήκαμε για τον Λούκα, αλλά μας ενημέρωσε πως αποφάσισε να παίξει με τη Σλοβενία", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, βάζοντας οριστικά τέλος στα όποια... όνειρα των "όρλοβι" να ντύσουν στα εθνικά τους χρώματα το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης.

Η Σλοβενία λοιπόν είναι αυτή που χαμογελά, βλέποντας τον ίδιο τον παίκτη να απαρνείται -ευγενικά- τις προτάσεις που δέχθηκε από τις δύο -κατά τεκμήριο- κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Με αυτόν ως βάση, μπορεί να "χτίσει" το μέλλον της, να κυνηγήσει διακρίσεις και να τον βάλει δίπλα στον Γκόραν Ντράγκιτς, με την ελπίδα να "δέσουν" και να οδηγήσουν τους "πράσινους" στο βάθρο σε κάποια από τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ