ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Νέντοβιτς απειλείται με πρόωρη σύνταξη

Ο Νέντοβιτς απειλείται με πρόωρη σύνταξη
LIBRE USO

Ο τραυματισμός του Νέμανια Νέντοβιτς εξακολουθεί να παραμένει δύσκολα διαχειρίσιμος από τους γιατρούς, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια για την ημερομηνία επιστροφής του στα παρκέ.

Όταν ο Νέμανια Νέντοβιτς προσγειώθηκε στο παρκέ του "Μάρτιν Καρπένα" στη διάρκεια του αγώνα της Ουνικάχα Μάλαγα με την Γκραν Κανάρια, άπαντες κατάλαβαν πως τα πράγματα δεν είναι καλά. Ο 25χρονος γκαρντ έπιασε αμέσως το πόδι του, για να δείξει πως ο πόνος είναι αφόρητος.

Από εκείνη τη στιγμή έχει περάσει περίπου ένας μήνας, αλλά ο παίκτης παραμένει στον "αέρα", αφού ουδείς είναι σε θέση να διευκρινίσει τη σοβαρότητα του τραυματισμού που υπέστη στην κνήμη, ή το ακριβές διάστημα αποχής του από τη δράση. Βλέπετε, όλα είναι τόσο ρευστά που γίνεται λόγος ακόμη και για το ενδεχόμενο να πει πρόωρα "αντίο" στη δράση. Οι εξετάσεις που του γίνονται είναι συνεχείς, αλλά το αποτέλεσμα αυτών δεν μπορεί να διευκρινιστεί από κάποιον γιατρό.

Γι αυτό φτάσαμε στο σημείο να μιλάει ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Τζουάν Πλάθα, ακόμη και για την πιθανότητα να τερματιστεί η καριέρα του πολυτιμότερου -μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του- παίκτη του για φέτος.

Όταν ρωτήθηκε, ξανά, για το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του στη δράση, απάντησε με ειλικρίνεια πως " αυτό που ξέρω είναι πως ο γιατρός που τον εξέτασε μου είπε να μην τον υπολογίζω μέχρι νεωτέρας. Το πόσο σημαίνει αυτό το "νεωτέρας" δεν το γνωρίζω, αλήθεια. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας παίκτης μένει εκτός δράσης για ένα μήνα, κι άλλες που σταματάει το μπάσκετ. Ο μέσος όρος κάνει λόγο για απουσία δύο με τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει πως μπαίνουμε σε μια περίεργη διαδικασία και κατάσταση", για να εξηγήσει πως " μέχρι τώρα οι εξετάσεις που του έχουμε κάνει δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Κάποιοι λένε πως ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει σύντομα και να είναι στη διάθεσή μου, αλλά αυτό είναι ψέματα. Πρέπει να περιμένουμε ακόμη ένα μήνα για να γίνουν νέες εξετάσεις και να δούμε που βρίσκεται".

Τι σημαίνουν όλα αυτά; " Έχω μιλήσει με ένα κάρο γιατρούς για το θέμα. Όλοι μου εξηγούν πόσο περίπλοκος είναι αυτός ο τραυματισμός", απάντησε ξανά ο Τζουάν Πλάθα, πριν διευκρινίσει πως σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα λύσης του συμβολαίου του παίκτη ή μεταγραφικής ενίσχυσης, από τη στιγμή που δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα στερείται των υπηρεσιών του.

" Ο σύλλογος θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει, μιλάμε για έναν πολύ σημαντικό παίκτη για την Ουνικάχα Μάλαγα. Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα και θα προβούμε στις αντίστοιχες ενέργειες. Θα δούμε...", ανέφερε ο προπονητής των "πράσινων" που ακόμη προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ και να αναπροσαρμόσουν τα αγωνιστικά τους πλάνα.

Τι απαντάει ο ίδιος σε όλα αυτά; " Ανακοινώνω πως θα αποσυρθώ από τη δράση το 2026", έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θέλοντας να καθησυχάσει άπαντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ