ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπόγρης κέρδισε τον "εμφύλιο" με τον Μπουρούση

Ο Μπόγρης κέρδισε τον "εμφύλιο" με τον Μπουρούση

Η Μπιλμπάο επέστρεψε στις νίκες στη "Miribilla" επικρατώντας της Λαμποράλ Κούτσα (89-83), με τον Γιώργο Μπόγρη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ματσάρα στη Σεβίλλη, δύσκολη νίκη για την Τενερίφη.

Το πρώτο πιάτο της ημέρας (13/12) στη Liga Endesa είχε έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η Μπιλμπάο υποδέχθηκε τη Λαμποράλ Κούτσα. Ήτοι, ο Γιώργος Μπόγρης αντιμετώπισε τον Γιάννη Μπουρούση, με τον πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ να γελά... εις διπλούν, αφού η ομάδα του πήρε τη νίκη, την ώρα που έφτασε... μια ανάσα από το νταμπλ νταμπλ.

Οι "άνδρες με τα μαύρα" επικράτησαν με 89-83 στο ντέρμπι της χώρας των Βάσκων, με τον 26χρονο σέντερ να αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του, η οποία είχε τέσσερις παίκτες σε εντυπωσιακή κατάσταση. Ο διεθνής παίκτης αγωνίστηκε για 29'20'' διάστημα στο οποίο είχε 17π. (με 7/8 δίποντα και 3/4 βολές), 9 ριμπάουντ και 2 λάθη, με τον Γιάννη Μπουρούση να περιορίζεται στους 7π. (με 2/4 δίποντα, 3/3 βολές) και τα 8ριμπ. σε 27'58'' παρουσίας στο παρκέ.

Πέραν βέβαια του Γιώργου Μπόγρη, ο Σίτο Αλόνσο στηρίχθηκε στους Ντάιρις Μπέρτανς (21π.), Κλέβιν Χάνα (21π.) και Άλεξ Μουμπρού (21π. με 5/8 τρίποντα) που "πλήγωσαν" σημαντικά την άμυνα της Λαμποράλ Κούτσα. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν για πρώτο σκόρερ τον Άνταμ Χάνγκα (16π., 11ριμπ.), με τον Μάικ Τζέιμς (15π.) να ακολουθεί.

Η Ανδόρα "έσπασε" το απόλυτο

Ο Μπόγρης κέρδισε τον "εμφύλιο" με τον Μπουρούση

Το συγκλονιστικότερο παιχνίδι διεξήχθη πάντως στη Σεβίλλη, εκεί όπου η τοπική ομάδα επιβλήθηκε της Μπανταλόνα με 106-101 στην παράταση (92-92κ.α.). Οι Πιέρ Οριόλα (23π., 9ριμπ.), ΛαΝτόντε Χέντον (22π.) και Όντρεϊ Μπάλβιν (18π., 8ριμπ.) ηγήθηκαν επιθετικά της ομάδας του Λούις Κασιμίρο, η οποία ξέφυγε από τις τελευταίες δύο θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις:

(19:00) Χιπούσκοα - Μούρθια

(19:00) Ουνικάχα Μάλαγα - Μπαρτσελόνα

(20:30) Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ