ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μάικ Τζέιμς λέει "αντίο" στην Ευρώπη

Ο Μάικ Τζέιμς λέει "αντίο" στην Ευρώπη

Ο Μάικ Τζέιμς βρέθηκε στο "στόχαστρο" του Ολυμπιακού, απέρριψε την πρόταση της Γαλατάσαραϊ, για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο πρώην παίκτης του Κολοσσού βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με ομάδα του ΝΒΑ.

Μέσα σε μία διετία έφτασε από τα αζήτητα στο Final Four της Euroleague. Μόνο που η παρουσία του στο Βερολίνο δεν αποτέλεσε την... κορυφή αυτών που μπορούσε να πετύχει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, το μέλλον του Μάικ Τζέιμς δεν βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά στο ΝΒΑ.

Ο πρώην (πλέον) πλεϊμέικερ της Λαμποράλ Κούτσα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, με τη συμφωνία να είναι προ των πυλών. Παρά το έντονο ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, ο παίκτης είχε καταστήσει σαφές πως προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Γι αυτό είπε "όχι" στην πρόταση ύψους 800.000 ευρώ που του κατέθεσε η Γαλατάσαραϊ, όπως επίσης "έκοψε" από νωρίς τον... αέρα των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που ζήτησαν να μάθουν το κασέ του. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ -σε περίπτωση που δεν είχε πρόταση από το ΝΒΑ. Κάτι που τον κατέστησε απαγορευτικό για τους "ερυθρόλευκους". Την ίδια ώρα, προτάθηκε και εξετάστηκε (επιδερμικά) από τον Παναθηναϊκό, δίχως κάτι παραπάνω πάντως.

Μ' αυτά και μ' αυτά, η πλευρά του συνέχισε να ψάχνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις πληροφορίες που έφταναν στα αυτιά του να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές. Μέσα σε όλα, προέκυψε το ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μόλις μάλιστα ο Μάικ Τζέιμς εξήγησε πως δεν τον απασχολούν τα χρήματα, αλλά η δυνατότητα να αποδείξει πως του αξίζει να βρίσκεται στο ΝΒΑ, όλα έγιναν πιο απλά.

Η (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ) ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΒΑ

Για να αντιληφθείτε πόσο πολύ θέλει να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, θα σας πούμε πως το ποσό που πρόκειται να εισπράξει -όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του- μόλις που θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο. Για την ακρίβεια, θα εισπράξει το μίνιμουμ (ως undrafted χωρίς προϋπηρεσία στο ΝΒΑ) των 543.471 δολαρίων -χωρίς την εφορία, την οποία την πληρώνει ο ίδιος! Κάπως έτσι το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του αναμένεται να γραφτεί στο ΝΒΑ, με την Κίνα να αποτελεί την εναλλακτική του επιλογή.

Έχει άλλωστε στα χέρια του αρκετές προτάσεις από την ασιατική χώρα, η οποία -εκτός των άλλων- του δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσει (σε δεύτερο χρόνο) το όνειρο του ΝΒΑ, εφόσον αυτό δεν υλοποιηθεί άμεσα.

Παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσουμε πως ο 26χρονος πλεϊμέικερ είχε 10.4 πόντους (με 48.2% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα και 85.4% στις βολές) στη διετία που φόρεσε τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα στην Euroleague, μετά από ένα πολύ σύντομο πέρασμα (μόλις δύο μηνών) από τον Κολοσσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ