ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Λάσο αναδείχθηκε "καλύτερος κόουτς" στη Liga Endesa

Ο Λάσο αναδείχθηκε "καλύτερος κόουτς" στη Liga Endesa

Κάθε χρόνο, οι προπονητές της Liga Endesa ψηφίζουν για τον καλύτερο του σιναφιού. Για τρίτη διαδοχική σεζόν, έδωσαν το βραβείο στον Πάμπλο Λάσο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κάτοχος της πρώτης θέσης στη φετινή κανονική περίοδο της Liga Endesa και διασφάλισε αυτό το πλεονέκτημα, αρκετές αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας (στην 32η). Για αυτό και οι προπονητές της ισπανικής λίγκας δεν σκέφτηκαν πολύ, πριν δώσουν στον Πάμπλο Λάσο και φέτος το βραβείο του καλύτερου προπονητή στην Ισπανία. Είχαν προηγηθεί οι βραβεύσεις του 2013 και του 2014, ενώ φέτος αναδείχθηκε καλύτερος κόουτς για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

ίμαι ευτυχής που ο κόσμος αναγνωρίζει το στιλ που έχω δημιουργήσει στη Ρεάλ" δήλωσε ο γεννημένος στη Βιτόρια, κόουτς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι λίγο έλειψε να ζήσει... το δράμα ενός ξεριζωμένου . Ακολούθως, είπε πως " θα ήθελα να μιλούν όλοι με καλά λόγια για εμένα, αλλά ξέρω σε ποια ομάδα είμαι".

Μετά, εστίασε στην ουσία." Σκεφτείτε πως μια σεζόν διαρκεί δέκα μήνες. Το γεγονός λοιπόν, ότι για τρία διαδοχικά χρόνια μου απονέμουν αυτή τη διάκριση, ως προπονητή ενός ρόστερ γεμάτο από πολύ ταλαντούχους παίκτες, είναι ενδεικτικό του ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου". Πλέον, αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση: τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Όπως λέει " ο αθλητισμός έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Όταν τελειώνει μια διοργάνωση, μια πόρτα κλείνει και μια άλλη ανοίγει. Χαίρομαι για τους παίκτες μου που έως τώρα έχουν πάρει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, το Copa del Rey και τη Euroleague. Ξέρουμε ότι μας περιμένουν δύσκολα playoffs και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε έως το τέλος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ