ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καμπάτσο ανέβηκε επίπεδο

Ο Καμπάτσο ανέβηκε επίπεδο

Ο Φακούντο Καμπάτσο κάνει μαγικά πράγματα με την φανέλα της Μούρθια, με πολύ κόσμο να αναρωτιέται γιατί η Ρεάλ τον έχει παραχωρήσει δανεικό αντί να τον έχει στο ρόστερ της.

Οι Έλληνες φίλαθλοι ξέρουν τον Φακούντο Καμπάτσο κυρίως λόγω της εμπλοκής του Αργεντινού γκαρντ σε... κοκορομαχίες με τους Νίκο Ζήση (στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014) και τον Δημήτρη Διαμαντίδη (σε έναν αγώνα Ρεάλ-Παναθηναϊκός για την EuroLeague). Οι περισσότεροι δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα. Στην Ισπανία ωστόσο ο Καμπάτσο έχει καταφέρει ήδη να φτιάξει το δικό του κοινό. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Ο ύψους μόλις 1.80 μέτρων πόιντ γκαρντ κάνει μαγικά πράγματα με την φανέλα της Μούρθια στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8.8 ασίστ μέσο όρο στους πρώτους τέσσερις αγώνες της χρονιάς. Στον τελευταίο αγώνα της Μούθρια μάλιστα, κόντρα στην ομάδα που ανήκει, την Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός, αφού άγγιξε το triple-double στην ήττα με 93-86 από τους Πρωταθλητές Ισπανίας, έχοντας 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 14 ασίστ . Απολύτως λογικά λοιπόν πολύς κόσμος έκανε την ίδια ερώτηση που κάνει από το ξεκίνημα της χρονιάς: Δεν χωρούσε αυτός ο παίκτης στην Ρεάλ Μαδρίτης;

Κάνοντας χώρο για τον Ντόνσιτς

Ο Καμπάτσο ανέβηκε επίπεδο

Ο Καμπάτσο διανύει τον δεύτερο χρόνο του δανεισμού του στην Μούρθια φέτος, αφού βρίσκεται στην ομάδα από το 2015. Στην Ρεάλ φερόντουσαν να σκέφτονται το καλοκαίρι να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους, ειδικά μετά την φυγή του Σέρχιο Ροντρίγκεθ για το ΝΒΑ και τους Philadelphia 76ers. Στο τέλος ωστόσο αποφάσισαν να τον αφήσουν στη Μούρθια, προτιμώντας αντ' αυτού να φέρουν τον Ντοντάι Ντρέιπερ στη Μαδρίτη. Και είχαν λόγο που το έκαναν αυτό: Ήθελαν να κάνουν χώρο για το παιδί-θαύμα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόνσιτς.

Δεδομένης της παρουσίας του αμετακίνητου Σέργιο Γιουλ στην ομάδα, τυχόν παραμονή του Καμπάτσο θα σήμαινε ότι θα συνέβαινε ουσιαστικά ένα από τα δύο παρακάτω σενάρια: 1. Ο Αργεντινός θα έπαιζε πολύ, συχνά και μαζί με τον Γιουλ, κάτι που θα σήμαινε ότι ΔΕΝ θα έπαιζε ο Ντόνσιτς 2. Ο τεχνικός της ομάδας θα προτιμούσε τον Ντόνσιτς και τότε ο Καμπάτσο θα ήταν εκτός rotation, πιάνοντας παράλληλα και θέση ξένου. Όπως γίνεται σαφές, κανένα από τα δύο σενάρια δεν... βόλευαν τους Μαδριλένους, οι οποίοι θέλοντας να είναι όλοι ευχαριστημένοι προτίμησαν να παραχωρήσουν τον Αργεντινό γκαρντ δανεικό για να έχει χρόνο συμμετοχής, καταφέρνοντας παράλληλα να ανοίξουν τον δρόμο για τον Ντόνσιτς.

Βέβαια κάπου εδώ πρέπει να ξεκαθαριστεί ακόμα μία λεπτομέρεια: Ακόμα και αν έμενε τελικά με κάποιο τρόπο ο Καμπάτσο στην Ρεάλ, δεν θα έκανε αυτά που κάνει στη Μούρθια. Παίζοντας στην UCAM ο Αργεντίνος μένει στο παρκέ 28 λέπτά ανά αγώνα, κάτι που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να συμβεί στην Ρεάλ παρόντων των Γιουλ, Ντόνσιτς, Τζέι Σι Κάρολ και Τζέφρι Τέιλορ. Το πιο πιθανό σενάριο για τον άλλοτε παίκτη της Πενιαρόλ θα ήταν να έχει έναν χρόνο συμμετοχής αντίστοιχο με αυτόν του Ντρέιπερ (ο οποίος προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν πιάνει θέση ξένου αφού έχει Κροατικό διαβατήριο), κοινώς κοντά στα 10 λεπτά ανά αγώνα. Και, φυσικά, σε αυτό τον χρόνο θα έπρεπε να δεχθεί ότι ίσως δεν θα είχε τόση πολύ ώρα τη μπάλα στα χέρια του όπως συμβαίνει στη Μούρθια. Λιγότερες αρμοδιότητες βέβαια σημαίνουν και χειρότερα νούμερα για χάρη του συνόλου.

Το συμβόλαιο που λήγει, το διαβατήριο και η Ρεάλ

Ο Καμπάτσο ανέβηκε επίπεδο

Στο τέλος της σεζόν ο Καμπάτσο θα μείνει ελεύθερος, αφού λήγει το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Ρέαλ το καλοκαίρι του 2014. Και είναι δεδομένο ότι αν συνεχίσει την σεζόν όπως την ξεκίνησε θα έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του. Προτάσεις που σίγουρα θα αυξηθούν αν τελικά καταφέρει να αποκτήσει το Ιταλικό διαβατήριο, για το οποίο έχει καταθέσει τα χαρτιά του εδώ και περίπου δύο χρόνια. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρχει θετική εξέλιξη πάνω στο θέμα του ακόμα και μέσα στην φετινή σεζόν. Αν βέβαια καταφέρει να αγωνίζεται σαν κοινοτικός τότε δεν αποκλείεται να τον προσεγγίσει ξανά η Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Καμπάτσο είναι δεδομένο ότι θα ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μία μεγαλύτερη ομάδα από τη Μούρθια. Και λογικά δεν θα τον στεναχωρούσε να επιστρέψει με κάποιο τρόπο στην Ρεάλ, έχοντας όμως σαφώς μεγαλύτερο ρόλο από ότι πριν τρία χρόνια, όταν είχε 3 πόντους μέσο όρο σε 11 λεπτά συμμετοχής. Πλέον εξάλλου δεν θα έρχεται ως ένας ταλαντούχος γκαρντ από το Αργεντίνικο Πρωτάθλημα, αλλά ως ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ του Ισπανικού Πρωταθλήματος.

Δε μπορεί να ξέρει κανείς βέβαια πως θα καταλήξουν τα πράγματα για τον Αργεντινό γκαρντ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα πολύ κόσμου πάνω του. Και αν συνεχίσει έτσι τότε μόνο καλά πράγματα θα του συμβούν.

Twitter @steflong85

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ