ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καλντερόν είπε και επίσημα "αντίο" στην εθνική Ισπανίας

Ο Χοσέ Καλντερόν ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του από την εθνική ομάδα της Ισπανίας σε ηλικία 35 ετών, έχοντας κατακτήσει μαζί της μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένα μέλος της "χρυσής" φουρνιάς του ισπανικού μπάσκετ και ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους γκαρντ της τελευταίας δεκαπενταετίας, ο Χοσέ Καλντερόν, σε ηλικία 35 ετών, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του από την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Χοσέ Καλντερόν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Ισπανία, έχοντας δίπλα του τον επί σειρά ετών συμπαίκτη του, Χοσέ Καρμπαχόσα, ο οποίος πλέον είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ο 35χρονος γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς τόνισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την Εθνική Ισπανίας, με τους συμπατριώτες του να τον ευχαριστούν για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα.

Ο έμπειρος Ισπανός γκαρντ κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του. Μέτρησε τρία ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο το 2008 και το 2012, χάλκινο το 2016), ένα χρυσό σε Μουντομπάσκετ (2006) και τέσσερα σε Ευρωμπάσκετ (χρυσό το 2011, ασημένιο το 2003 και το 2007, χάλκινο το 2013).

Μάλιστα, μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, τόνισε πως ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνον το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πρόσφατα στο Ρίο με την εθνική Ισπανίας, καθώς αυτό ήταν το όγδοο του με την πατρίδα του, αριθμός (8) με τον οποίο αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια με τους "φούρια ρόχας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ