ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκριμάου είπε το "αντίο" στη δράση

Ο Γκριμάου είπε το "αντίο" στη δράση

Έχοντας κλείσει σχεδόν δύο δεκαετίες στα παρκέ, ο Ρότζερ Γκριμάου πήρε την απόφαση να πει "αντίο" στη δράση. Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα "έγραψε τον επίλογο" μιας λαμπρής καριέρας που περιλαμβάνει ουκ ολίγους τίτλους, αλλά κι ένα ρεκόρ.

Δεκαεννιά ολόκληρα χρόνια κράτησε η επαγγελματική καριέρα του Ρότζερ Γκριμάου, ο οποίος σήμερα (20/6) το μεσημέρι ανακοίνωσε πως όλα τελείωσαν -όσον αφορά τα εντός παρκέ. Ο 36χρονος βετεράνος πλέον γκαρντ, ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπανταλόνα (1996-'99), πριν μετακομίσει στη Λέιδα (1999-'03), κι από εκεί στην Μπαρτσελόνα (2003-'11). Ως μέλος των "μπλαουγκράνα" πανηγύρισε την καατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, τριών κυπέλλων, τριών σούπερ καπ και μίας Euroleague. Αυτής του 2010, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Μπιλμπάο για μία τριετία (2011'-14), πριν γράψει τον επίλογο ως παίκτης της Μανρέσα.

Στα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, ουδέποτε έθελξε το κοινό με όσα έκανε στο παρκέ. Το κύριο χαρακτηριστικό του άλλωστε ήταν η απόδοσή του στο πίσω μέρος του παρκέ, κι όχι αυτή στον επιθετικό τομέα, όπου αντιμετώπιζε... προβλήματα. Όπως και να έχει πρόλαβε να καταγράψει 522 εμφανίσεις στη Liga Endesa, όντας ένας εκ των κορυφαίων του ισπανικού πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Αυτό που είχε να πει ως "αντίο" στη δράση και το επαγγελματικό μπάσκετ (από το πόστο του παίκτη) ήταν ότι " σταματώ κάπου εδώ μετά από χρόνια, όπου έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα. Σταματώ όντας γεμάτος εικόνες που ουδέποτε περίμενα ότι θα δω, γνωρίζοντας εξαιρετικούς ανθρώπους και κάνοντας καλούς φίλους. Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη που εισέπραξα στις ομάδες που αγωνίστηκα".

Κάπως έτσι έβαλε την τελεία στο βιβλίο της καριέρας του, προσδοκώντας πλέον να ξεκινήσει τη συγγραφή ενός άλλου. Αυτού που θα έχει τον ίδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή, αλλά με διαφορετική ιδιότητα. Ποια ακριβώς; Θα μάθουμε σύντομα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ