ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Εμπάκουε "κυνηγά" την Ουνικάχα Μάλαγα

Ο Εμπάκουε "κυνηγά" την Ουνικάχα Μάλαγα

Η κίνηση της Ουνικάχα Μάλαγα να "σπάσει" το συμβόλαιο του Τρέβορ Εμπάκουε λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο γόνατο, οδήγησε τον παίκτη στην απόφαση να διεκδικήσει αποζημίωση, διεκδικώντας μέρος του ποσού που είχε λαμβάνειν από την ισπανική ομάδα.

Η περίπτωση του Τρέβορ Εμπάκουε φαίνεται πως θα απασχολεί για πολύ ακόμη την Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία προσπαθεί πλέον να βάλει τέλος στην... ταλαιπωρία.

Θυμίζουμε ότι η ισπανική ομάδα έλυσε κακήν κακώς τη συνεργασία της με τον 27χρονο σέντερ , μόλις διαπιστώθηκε ότι δεν έχει αποκατασταθεί επαρκώς το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στα γόνατα. Όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα μάλιστα " ο αθλητής παρουσιάζει πρόβλημα στα δύο γόνατα, που δεν του επιτρέπει να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα. Μόλις εξετάστηκε από τους γιατρούς της ομάδας έγινε σαφές πως θα χρειαστεί σημαντικό χρονικό διάστημα αποχής από τη δράση έως ότου είναι έτοιμος να προσφέρει. Ως εκ τούτου διεκόπη η συνεργασία των δύο πλευρών, με τον αθλητή να έχει ήδη αποχωρήσει από την προετοιμασία της Ουνικάχα Μάλαγα".

Κάτι που όμως δεν πέρασε στο "ντούκου" από τον πρώην παίκτη των Μπάμπεργκ και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βλέπετε, ζητά να αποζημιωθεί για το γεγονός ότι το συμβόλαιό του τερματίστηκε δίχως να υπάρχει επαρκής λόγος. Κι όπου "επαρκής λόγος" βάλτε δικλείδα ασφαλείας από την πλευρά της Ουνικάχα Μάλαγα, αφού στο συμβόλαιό του δεν προβλεπόταν τερματισμός συνεργασίας σε περίπτωση που αισθανόταν ενοχλήσεις στα γόνατα.

Από την πλευρά της, η ισπανική ομάδα έσπευσε να περάσει στην αντεπίθεση θέλοντας να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Η αρχή έγινε μόλις ο Αθλητικός Διευθυντής της, Κάρλος Χιμένεθ, απάντησε στο Twitter πως " οι προπονήσεις που έκανε το καλοκαίρι δεν ήταν αυτές που έπρεπε με αποτέλεσμα να μην διατηρηθεί σε καλή κατάσταση".

Ο πρώην διεθνής φόργουορντ δεν έμεινε όμως εκεί, αφού μίλησε στη " Diario Sur " για την κατάσταση και το πως βίωσαν στην Ουνικάχα Μάλαγα όλο αυτό το... θέατρο του παραλόγου. " Ξέραμε από πριν την κατάσταση του παίκτη (σ.σ.: αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το γόνατο), αλλά αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι θα δούλευε τόσο λίγο το καλοκαίρι. Οι προπονητικές του συνήθειες όμως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν ήταν οι δέουσες, κάτι το οποίο καταλάβαμε από την πρώτη μέρα που τον είδαμε. Προσπαθήσαμε να επισπεύσουμε κάποιες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο", ανέφερε χαρακτηριστικά πριν επισημάνει:

" Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα κάνεις γραπτώς. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και τον ενημερώσαμε πως θα έπρεπε να δουλέψει πολύ προκειμένου να δυναμώσει τα γόνατά του, για να μην έχει πρόβλημα. Τέτοιου είδους δέσμευση υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές, κάτι το οποίο αποδέχεται κάθε επαγγελματίας".

Το βασικότερο βέβαια είναι πως " είναι η πρώτη φορά που βλέπω ή ακούω παίκτη να εμφανίζεται σε αυτή την κατάσταση στην προετοιμασία", όπως είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, πέραν του ηθικού υπάρχει και το νομικό κομμάτι που απασχολεί τους "πράσινους", οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν ότι η λύση της συνεργασίας τους με τον Τρέβορ Εμπάκουε ήταν μονόδρομος μετά τη δική του αμέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ