ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντίεθ, ο καλύτερος νέος παίκτης στην Ισπανία

Ντίεθ, ο καλύτερος νέος παίκτης στην Ισπανία

Ο Ντάνι Ντίεθ είχε συμβόλαιο με τη Ρεάλ, αλλά δεν... χωρούσε στο ρόστερ. Δόθηκε δανεικός στην Gipuzkoa και αναδείχθηκε "καλύτερος νέος παίκτης" της σεζόν.

Η Liga Endesa ζήτησε από τους φιλάθλους, εκπροσώπους του Τύπου, κόουτς και παίκτες του πρωταθλήματος, να διαλέξουν την καλύτερη πεντάδα νέων παικτών του πρωταθλήματος, μαζί και τον καλύτερο νέο όλων. Όπου "νέος", όσοι έχουν γεννηθεί από το 1993 και μετά, με το ψηφοδέλτιο να 'χει παιδιά που έπαιξαν τουλάχιστον στα μισά ματς της σεζόν, για τουλάχιστον 10 λεπτά, ανά αγώνα. Ο τίτλος του MVP πήγε στα χέρια του Ντάνι Ντίεθ.

Κατά μ.ο. είχε 12.6π., 0.5 ασίστ, 7 ριμπ. και ranking 15.1 κατά μ.ο., σε 30.2'' συμμετοχής, ανά αγώνα. Έκανε το ρεκόρ καριέρας, σε ματς με την Ανδόρα, όπου σταμάτησε στους 32 πόντους και η αξιολόγηση του έφτασε τους 36 βαθμούς. Ήταν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των φαν, των κόουτς και των ΜΜΕ και στη δεύτερη των παικτών που ψήφισαν.

"Η παρουσία μου στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, αλλά και στην εθνική το περασμένο καλοκαίρι, μαζί και η συνεργασία μου με τον Σίτο Αλόνσο, για μια διετία, με έχουν βοηθήσει να εξελιχθώ" δήλωσε ο ίδιος, ευχαριστώντας τους συμπαίκτες του, για τη διάκριση "γιατί δίχως αυτούς, σαφέστατα δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω".

Καλύτερος νέος, στα γκαρντ αναδείχθηκε ο Γκουγιέμ Βίβες, της Βαλένθια, με 90 βαθμούς στο σύνολο. Ο δεύτερος Χαϊμέ Φερνάντεθ (Εστουντιάντες), είχε 60 βαθμούς. Στα φόργουορντ, προτιμήθηκε ο Ντίεθ (90 βαθμοί), ενώ ο Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα) ακολούθησε με 65 βαθμούς, ενώ σε ό,τι αφορά τους σέντερ, ο Κρίσταπς Πορζίνγκις (Σεβίλλη, είναι lottery pick του προσεχούς NBA draft ) είχε 90 βαθμούς και ο Ουίλι Χερνανγκομέζ (Σεβίλλη) ακολούθησε με 80. Παρεμπιπτόντως, και ο τελευταίος ανήκει στη Ρεάλ -και αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στη Μαδρίτη. Έτσι, οι Βίβες, Ντίεθ, Αμπρίνες, Πορζίνγκις και Χερναγκομέζ συνέθεσαν την καλύτερη πεντάδα νέων παικτών στην Ισπανία, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ