ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη ο Γιάνκοβιτς, ήττα οι Κατσικάρης - Βασιλειάδης

Νίκη ο Γιάνκοβιτς, ήττα οι Κατσικάρης - Βασιλειάδης

Η Ανδόρα νίκησε την Μπιλμπάο (99-91), με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να ξεχωρίζει, την ώρα που η Τενερίφη των Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη την "πάτησε" εκτός έδρας από τη Φουενλαμπράδα, που συνεχίζει την εξαιρετική φετινή της πορεία.

Βίοι αντίθετοι για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στη Liga Endesa, αφού η Ανδόρα επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπιλμπάο (99-91), ενώ η Τενερίφη ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Φουενλαμπράδα (79-68).

Η πρώτη είδε τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να κάνει εξαιρετική δουλειά στα 23'23'' που αγωνίστηκε, έχοντας 11 πόντους (με 2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 4/4 βολές) και 5 ριμπάουντ. Ήταν ένας από τους έξι παίκτες των νικητών που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο και καλύτερο τον Ντέιβιντ Γέλινεκ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (7/9 σουτ και 4/4 βολές).

Την ίδια ώρα, η Τενερίφη δεν τα κατάφερε στην έδρα της Φουενλαμπράδα, η οποία παρουσιάστηκε καλύτερα στα ριμπάουντ (39 έναντι 28) και πολύ πιο συνεπής από τα 6μ75 (11/28 έναντι 4/20). Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, δείχνοντας κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια των τελευταίων είκοσι ημερών.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις δύο παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, οι Μάικ Τόμπεϊ (24 πόντοι) και Νίκολας Ριτσότι (21 πόντοι), με τους υπόλοιπους να έχουν από έξι πόντους και κάτω. Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν ο τρίτος σκόρερ της ομάδας του, με τους 6 πόντους που σημείωσε, έχοντας 3/5 δίποντα, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 22'25'' συμμετοχής.

Παρεμπιπτόντως, οι πέντε εκπρόσωποι της Liga Endesa στην EuroLeague δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό το διήμερο, με τα δικά τους παιχνίδια να έχουν μεταφερθεί για τις 2 και 3 Ιανουαρίου. Η κόπωση από τη "διαβολοβομάδα" και το απαιτητικό πρόγραμμα έφερε την αλλαγή από την ισπανική λίγκα, σε μια προσπάθεια να μην καταπονηθούν ακόμη περισσότερο οι παίκτες.

Τα αποτελέσματα:

Σαραγόσα - Μούρθια 73-77

Ανδόρα - Μπιλμπάο 99-91

Εστουδιάντες - Ομπραντόιρο 95-67

Φουενλαμπράδα - Τενερίφη 79-68

Γκραν Κανάρια - Ρεάλ Μπέτις 83-90

Μπανταλόνα - Μπούργος 81-88

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ