ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη για Κατσικάρη, Μπουρούση και Περπέρογλου

Νίκη για Κατσικάρη, Μπουρούση και Περπέρογλου

Η Μούρθια, η Λαμποράλ Κούτσα και η Μπαρτσελόνα συνέχισαν με νίκη την πορεία τους στην 8η αγωνιστική της Liga Endesa. Εντυπωσιακός "άσος" από την Ουνικάχα Μάλαγα, που συνέρχεται εντός των ισπανικών συνόρων.

Μόνο ευχάριστα νέα έφερε η 8η αγωνιστική της Liga Endesa για τους εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ, αφού ο Φώτης Κατσικάρης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Στράτος Περπέρογλου και ο Σάσα Βεζένκοφ πανηγύρισαν τη νίκη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός οδήγησε τη Μούρθια σε δύσκολη εντός έδρας νίκη με 76-72, με την τριάδα των Αουγκούστο Λίμα (15π., 8ριμπ.), Φακούντο Καμπάσο (16π., 7ριμπ., 9ασ.) και Χοσέ Άνχελ Αντέλο (15π., 8ριμπ.) να κάνει τη διαφορά. Η υπεροχή στα ριμπάουντ (40 έναντι 31) ήταν ένα ακόμη στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, που πήραν βαθιά "ανάσα" και ξέφυγαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρεμπιπτόντως, πρόκειται για ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες είχαν οριακές διαφορές σε στατιστικό επίπεδο σε δίποντα (46% έναντι 41%), τρίποντα (36% αμφότερες) και βολές (70% έναντι 78%).

Νίκη για Κατσικάρη, Μπουρούση και Περπέρογλου

Νίκη για Μπάρτσα, ρεκόρ για Ναβάρο

Στην κορυφή της Liga Endesa πέρασαν προσωρινά η Λαμποράλ Κούτσα κι η Μπαρτσελόνα (σ.σ.: η Βαλένθια αγωνίζεται το απόγευμα). Οι "μπλαουγκράνα" έκαμψαν την αντίσταση της Φουενλαμπράδα (76-65), παίζοντας όσο χρειαζόταν. Ο Τζάστιν Ντόλμαν (15π., 10ριμπ.) συνεχίζει τις "υψηλές πτήσεις" των τελευταίων εβδομάδων, την ώρα που ο Στράτος Περπέρογλου είχε 3 πόντους (με 0/2 δίποντα και 1/1 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 20'33'', ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 14'28'' μετρώντας 2 πόντους (με 1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Το παιχνίδι πάντως απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα λόγω της ασίστ που μοίρασε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κι αυτό γιατί ήταν η υπ' αριθμόν 1.500 τελική πάσα στην καριέρα του στη Liga Endesa, αριθμό που έχουν φτάσει μόλις εννέα ακόμη παίκτες. Παρεμπιπτόντως, πρώτος στη σχετική κατηγορία είναι ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, με 2.896 ασίστ.

Νίκη για Κατσικάρη, Μπουρούση και Περπέρογλου

Είδηση: δεν έκανε νταμπλ νταμπλ ο Μπουρούσης

Με εμφατικό τρόπο πέρασε η Λαμποράλ Κούτσα από την έδρα της Σαραγόσα, η οποία είχε απογοητευτικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (9%), στοιχείο που της στοίχισε τη βαριά ήττα. Οι Βάσκοι επικράτησαν με +24 (90-66), με τον Τόρνικε Σενγκέλια να ηγείται επιθετικά με τους 21π. που σημείωσε, την ώρα που ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ξανά καθοριστικός. Ο διεθνής σέντερ είχε 14 πόντους (με 5/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 4/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 19'34'', την ώρα που ο Ντάριους Άνταμς πρόσθεσε 17π. με 5/6 τρίποντα.

Από εκεί και πέρα, η Ουνικάχα Μάλαγα διέσυρε εντός έδρας την Εστουδιάντες (89-59), με τους παίκτες του Χουάν Πλάθα να έχουν 47% στα τρίποντα. Στοιχείο που μαζί με τα +16 ριμπάουντ (39 έναντι 23) καθόρισε πολύ γρήγορα την έκβαση της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νέμανια Νέντοβιτς (15π.) με τους Ρίτσαρντ Χέντριξ (13π.) και Στέφαν Μάρκοβιτς (13π.) να ακολουθούν.

Τέλος, η Μανρέσα επικράτησε εκτός έδρας της Τενερίφης με 71-65.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται το απόγευμα με τους αγώνες:

Χιπούσκοα - Σεβίλλη

Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης

Βαλένθια - Γκραν Κανάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ