ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκες για Βαλένθια και Μπασκόνια, "μπαμ" από τη Μπούργος

Νίκες για Βαλένθια και Μπασκόνια, "μπαμ" από τη Μπούργος
ACB

Η Βαλένθια χρειάστηκε την παράταση απέναντι στην Ανδόρα (89-87), αλλά κατάφερε να βάλει STOP στην κατηφόρα των τελευταίων ημερών. Νίκη και για τη Μπασκόνια (85-78 την Ομπραντόιρο), "βόμβα" από τη Μπούργος. (VIDEOS)

Έπειτα από 5 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ. οι 4 εξ αυτών στη EuroLeague), η Βαλένθια κατάφερε να πανηγυρίσει. Η ομάδα του coach Βιντορέτα είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η Ανδόρα έκανε την αντεπίθεση της κι εν τέλει έστειλε το ματς στην παράταση με 73-73, έπειτα από 1/2 του Πλάις, καλάθι του Γέλινεκ και άστοχη προσπάθεια του Σαν Εμετέριο. Στο έξτρα χρόνο οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις που έπρεπε κι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με 89-87.

Πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, που μέτρησε 35 πόντους με 5/7 τρίποντα και 9 ριμπάουντ, στα… ρηχά ο Γκριν με 8 πόντους. Για την Ανδόρα -που έπαιξε εκ νέου δίχως τον τραυματία Γιάνκοβιτς- ο Μπλάζιτς μέτρησε 22 πόντους με 4/4 τρίποντα.

Από εκεί και πέρα, σημαντική νίκη για τη Μπασκόνια, η οποία έριξε στο καναβάτσο την Ομπραντόιρο με 85-78 και βελτίωσε στο 6-4 το ρεκόρ της. "Όλα τα λεφτά" ο Σενγκέλια με 18 πόντους και και 8 ριμπάουντ, στους 16 με 9 ασίστ ο Χουέρτας, στους 15 ο Τζάνινγκ.

Νίκες για Βαλένθια και Μπασκόνια, "μπαμ" από τη Μπούργος
ACB

Αποτέλεσμα που προκάλεσε έκπληξη ήταν το… άνετο "διπλό" της Μπούργος στην έδρα της Μπιλμπάο. Οι νικητές είχαν μόλις 1 νίκη σε 9 αγώνες! Τέλος, η Μούρια "άλωσε" την έδρα της Εστουδιάντες, παρά τους 29 πόντους που πέτυχε ο Λάντεσμπεργκ. .

LIGA ENDESA - 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 02/12

Τενερίφη - Μπέτις 87-70

Χιπουσκόα - Φουενλαμπράδα 81-76

Κυριακή 03/12

Βαλένθια - Ανδόρα

Εστουδιάντες - Μούρθια 79-91

Μπασκόνια - Ομπραντόιρο 85-78

Μπιλμπάο - Μπούργος 62-78

19:00 Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα

19:30 Ουνικάχα - Μπανταλόνα

19:30 Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια

Στα VIDEOS δείτε τα τελευταία δευτερόλεπτα στο Βαλένθια - Ανδόρα, την άστοχη προσπάθεια του Σαν Εμετέριο στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όπως και ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις από τα υπόλοιπα ματς.

Photo Credits: ACB











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ