ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκες για Θανάση Αντετοκούνμπο και Μπόγρη στη Liga Endesa

Νίκες για Θανάση Αντετοκούνμπο και Μπόγρη στη Liga Endesa

Θετικές εμφανίσεις από τους Έλληνες της Liga Endesa, στις νίκες της Ανδόρα και της Τενερίφης για την 27η αγωνιστική. Ζορίστηκε και μάλιστα πολύ η Μπασκόνια.

Η σεζόν-όνειρο της Τενερίφης, συνεχίζεται. Η ομάδα του Γιώργου Μπόγρη επικράτησε της Σαραγόσα (65-54) για την 27η αγωνιστική της Liga Endesa, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο... ρετιρέ της βαθμολογίας με τον Έλληνα σέντερ να κάνει άλλη μία θετική εμφάνιση. Σε 20 λεπτά συμμετοχής ο starter Μπόγρης σκόραρε 8 πόντους με 4/7 δίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και συγκέντρωσε εννέα μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Πρώτος σκόρερ της Τενερίφης ήταν με 19 πόντους σε 25 λεπτά ο Τιμ Αμπρομάιτις. Κορυφαίοι των ηττημένων ήταν με 15 πόντους ο Γέλοβατς και με 10 ο Νόρελ, με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να παίζει 35 λεπτά για να βάλει 8 πόντους με 2/5 τρίποντα.

Η Ανδόρα, από την άλλη, λύγισε την αντίσταση της Εστουδιάντες (87-83) σε ένα χορταστικό ματς, στο οποίο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε 16 λεπτά για να σκοράρει 4 πόντους, να μαζέψει 6 ριμπάουντ (κορυφαίος της ομάδας του), να δώσει 1 ασίστ και να κάνει 1 μπλοκ. Πρώτος σκόρερ της Ανδόρα ήταν με 20 πόντους ο Μπέκα Μπουργιανάτζε, την ώρα που από 14 είχαν ο πόιντ γκαρντ Αλμπισί και ο σέντερ Σερμαντίνι. Χαμηλά έμεινε το όπλο της Εστουδιάντες, Έντουιν Τζάκσον (11 πόντοι σε 29 λεπτά), με τον Χάιμε Φερνάντεθ να είναι με 17 πόντους ο κορυφαίος της ομάδας της Μαδρίτης που δέχθηκε 31 πόντους στην τέταρτη περίοδο για να γνωρίσει την ήττα.

Η Μπασκόνια, τέλος, ζορίστηκε μέχρι να νικήσει (79-75) την Μπέτις στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα", με τους Λάρκιν - Μπάντιντζερ να σκοράρουν από 15 πόντους έκαστος και το 26-21 του τέταρτου δεκαλέπτου να κρίνει το παιχνίδι. Μαχαλμπάσιτς (17π.), Κέιν (15π.) και Νάχμπαρ (14π.) έκαναν τρομερή δουλειά για τους φιλοξενούμενους, που παραμένουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ