ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέο τελεσίγραφο από Μπερτομέου στη Μπαρτσελόνα

Νέο τελεσίγραφο από Μπερτομέου στη Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Ο Τζόρντι Μπερτομέου εμμένει στην απόφασή του για την Μπαρτσελόνα και ξεκαθαρίζει πως ή θα χτίσει νέο γήπεδο μέχρι το 2016 ή θα χάσει το συμβόλαιο τύπου Α. Τι είπε για την διευρυμένη ευρωπαϊκή λίγκα που ίσως δημιουργηθεί στο μέλλον

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τζόρντι Μπερομέου σε ισπανική ιστοσελίδα (encestado.es) ρωτήθηκε ξανά για την περίπτωση της Μπαρτσελόνα, η οποία θα πρέπει να μετακομίσει ή να φτιάξει νέο γήπεδο για να εξακολουθήσει να έχει εγγυημένο συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα.

O Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκας, δίνει προθεσμία μέχρι το 2016 στην Μπαρτσελόνα για να χτίσει νέο γήπεδο, το οποίο θα είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 10.000 θέσεων, ωστόσο οι Καταλανοί επιμένουν ότι δεν θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια.

Φυσικά, οι Καταλανοί έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2013-14) και στο "Παλάου Σαν Τζόρντι" που πληροί τις προϋποθέσεις.

"Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έχουν στα χέρια τους δύο πιθανότητες πλέον. Ή θα παίξουν στο Παλάου Σαν Τζόρντι, ή θα κερδίζουν κάθε χρόνο την πρόκρισή τους στην Ευρωλίγκα, μέσα από την ισπανική λίγκα. Η απόφαση είναι δική τους κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα", υπογράμμισε ο Μπερτομέου.

Το ίδιο ισχύει και για τις Σιένα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Σιένα έχει ξεκινήσει ήδη να χτίζει το νέο της γήπεδο, ενώ η ΤΣΣΚΑ πήρε την απόφαση και θα μετακομίσει στο νεόκτιστο κλειστό γήπεδο της Μόσχας.

Σε ερώτηση για τη νέα διευρυμένη ευρωπαϊκή λίγκα που έχει αρχίσει να συζητείται, ο Μπερτομέου ξεκαθάρισε ότι: "Οι περισσότερες ομάδες της Ευρώπης πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρξει μία ευρωπαϊκή λίγκα, που θα παίζουν όλοι με όλους. Η θέση τους είναι σωστή, αλλά πρέπει να πάμε βήμα προς βήμα για να μην σκοτώσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα. Θεωρώ οτι δεν είναι αυτή η στιγμή για να το κάνουμε αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ