ΜΠΑΣΚΕΤ

MVP του μήνα στην ACB ο Μπάμφορθ

MVP του μήνα στην ACB ο Μπάμφορθ

Ο Σκοτ Μπάμφορθ της Μπιλμπάο αναδείχθηκε MVP για τον μήνα Οκτώβριο στην ACB. Διαβάστε τις τρομερές επιδόσεις του Αμερικανού γκαρντ.

Ο Σκοτ Μπάμφορθ ξεκίνησε... μαινόμενος την σεζόν, σκοράροντας σε ρυθμούς πολυβόλου, αφού μέχρι στιγμής αριθμεί 17.2 πόντους με 59% στα δίποντα, 52% στα τρίποντα και 97% στις βολές (!), 4.5 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ μέσο όρο, ενώ μαζεύει κατά μέσο όρο 22.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της ACB (πρώτος στην Λίγκα). Αυτές του οι επιδόσεις λοιπόν έμελλε να του χαρίσουν και το βραβείο του MVP για τον μήνα Οκτώβριο στο Ισπανικό Πρωτάθλημα.

Ο Μπάμφορθ έχει πάρει από το χέρι την Μπιλμπάο από το ξεκίνημα της σεζόν, καταφέρνοντας χάρη στους τρομερούς αριθμούς του να οδηγήσει τους Βάσκους σε 4 νίκες στα πρώτα 6 παιχνίδια, με την κορυφαία στιγμή του βέβαια να έρχεται την 4η αγωνιστική, όταν εκτέλεσε την Μπαρτσελόνα με 25 πόντους με 4/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 5/5 βολές στη νίκη της Μπιλμπάο με 92-79 . Στα δύο τελευταία παιχνίδια του μήνα πάντως "προσγειώθηκε" σε πιο "γήινους" μέσους όρους (10 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ και 7.5 ασίστ μέσο όρο) με την ομάδα του να γνωρίζει ισάριθμες ίσες, γεγονός ωστόσο που δεν αρκούσε για να του στερήσει το βραβείο του MVP για τον μήνα Οκτώβριο στην ACB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ