ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπόγρης στον Sport24 Radio: "Στην Ελλάδα "πουλάμε" τις "καυτές" έδρες"

Μπόγρης στον Sport24 Radio: "Στην Ελλάδα "πουλάμε" τις "καυτές" έδρες"

Ο σέντερ της Τενερίφης, Γιώργος Μπόγρης, μίλησε στον απεσταλμένο του Sport24 Radio 103.3 στη Βιτόρια, Μιχάλη Στεφάνου, για το Copa del Rey (audio).

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και τον Μιχάλη Στεφάνου, που παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες του Copa del Rey στη Βιτόρια, για τις προσπάθειες της Τενερίφης στη φετινή αγωνιστική περίοδο, τη δική του παρουσία στην ισπανική ομάδα, αλλά και το... δύσκολο κομμάτι στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον προημιτελικό κόντρα στη Μπασκόνια: " Θέλαμε πάρα πολύ την πρόκριση και όλη την εβδομάδα δουλέψαμε γι' αυτό και στο μυαλό μας είχαμε μόνο αυτό το παιχνίδι. Δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα. Όταν κάναμε τις πρώτες αλλαγές η ομάδα έχασε τον ρυθμό της. Στην συνέχεια μπήκαν και κάποια σουτ που δεν τα περιμέναμε, όπως του Χάνγκα ή του Τιγί και πήραν μία μικρή διαφορά ασφαλείας για το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, παίξαμε με πάθος και αν είχαμε τα ποσοστά μας, για παράδειγμα 10/33 τρίποντα, που είναι φυσιολογικό για εμάς, θα είχαμε πάρει την πρόκριση. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για την ομάδα μου και τον τρόπο που παλέψαμε. Τα καλύτερα έρχονται στην συνέχεια για την ομάδα μου και σε τρεις εβδομάδες περιμένουμε πάλι τη Μπασκόνια στην έδρα μας, για να πάρουμε την εκδίκηση μας".

Για το αγωνιστικό προφίλ της Τενερίφης: " Για να πω την αλήθεια, σιχαίνομαι τα στατιστικά και θεωρώ πως είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο μπάσκετ και το έχει καταστρέψει. Αυτό όμως το στατιστικό είναι το πρώτο που ουσιαστικά εκτιμώ και κατάλαβα ότι έχει σημασία. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην λίγκα που κρατάει τον αντίπαλο της κάτω από το 50% σε ευστοχία σε όλα τα σουτ, νομίζω ότι είμαστε στο 43%. Μετά από εμάς είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που είναι στο 52%. Αυτό δείχνει το πόσο δυναμική ομάδα είμαστε και δεν επιτρέπουμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο, επειδή δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να βασιστεί στα τρίποντα. Εμάς μας πρόδωσαν και απόψε και στο παρελθόν. Παρόλο όμως που τα χάσαμε μείναμε κοντά στο παιχνίδι. Ελπίζω να συνεχίσουμε να δείχνουμε χαρακτήρα, αφού είμαστε η καλύτερη άμυνα στην Ισπανία, να κερδίζουμε από την άμυνα και να μην περιμένουμε τα σουτ".

Για την δική του παρουσία: " Αυτά τα παιχνίδια μου δίνουν ρυθμό και νόημα. Είναι ο λόγος που παίζω. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και μόνο κίνητρο μπορούσε να σου δώσει. Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα, που ήθελες να αποδείξεις ότι μπορεί να ανήκεις εκεί".

Για το αν η Ισπανία είναι η δική του "Γη της Επαγγελίας": " Η Ισπανία είναι η "Γη της Επαγγελίας" για κάθε αθλητή. Όταν φύγεις λίγο και δεις τις γίνεται εδώ, νομίζω πως απογοητεύεσαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω σε μία μεγάλη λίγκα και εύχομαι να συνεχίσω στο υψηλότερο επίπεδο και τα επόμενα χρόνια".

Για ποιον λόγο στην Ελλάδα δεν μπορεί να διεξαχθεί όχι μόνο Final 8, όπως στην Ισπανία, αλλά ούτε ένας τελικός: " Αυτό συμβαίνει επειδή οι Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη μπασκετική παιδεία να το κάνουμε αυτό, αρπάζονται με το παραμικρό. Το γήπεδο είναι ένας χώρος κυρίως για να ξεσπάμε. Οπότε όσο καλή διάθεση και να έχει κάποιος για να διοργανώσει κάτι παρόμοιο, θα εξελιχθεί σε φιάσκο. Η μόνη λύση είναι να περιμένεις τελευταία στιγμή, να δεις ποιοι παίζουν, για να τους έχεις όλους χαρούμενους. Στην Ελλάδα όμως δεν μπορείς να τους έχει όλους χαρούμενους. Όπως έγινε φέτος με την παραχώρηση του Παναθηναϊκού, επειδή όπου αλλού και να γινόταν ο τελικός, κάποιος θα είχε παράπονο. Το ένα γήπεδο θα ήταν μακριά, το άλλο θα ήταν κακό. Θεωρώ ότι μας λείπει η μπασκετική παιδεία για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω".

Για το αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των συνθηκών στην Ελλάδα: " Αν σου πω πως η κατάσταση διορθώνεται, θα μας πάρουν με τις πέτρες. Θέλουμε πάρα πολλά χρόνια για να τη διορθώσουμε. Μία λύση θα ήταν τα ονομαστικά εισιτήρια, όπως προσπάθησαν να κάνουν. Όταν όμως πήγαν να το κάνουν αυτό, κανένας από τους συνδέσμους δεν στήριξε τις ομάδες. Στην Ελλάδα αυτό που "πουλάμε" είναι οι "καυτές" έδρες. Επομένως το ελληνικό μπάσκετ χωρίς "καυτή" έδρα δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν θέλει κανένας να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά. Ας έχουμε τότε τις καυτές έδρες και το πάθος. Είναι κάτι που αναπολώ και μου λείπει. Συνήθως όταν δεν έχεις κάτι, τότε σου λείπει. Στην Ελλάδα μάς λείπει αυτό που έχουν οι Ισπανοί και εμένα αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα".

Για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Copa del Rey: " Πιστεύω ότι θα το κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι στην καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις τη Μπαρτσελόνα, αλλά από την αρχή της σεζόν έχει πολλούς τραυματισμούς. Είναι ένα Κύπελλο εκπλήξεων. Αν πάντως πόνταρα σε μια ομάδα, αυτή θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ