ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπόγρης: "Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τον χαρακτήρα του"

Μπόγρης: "Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τον χαρακτήρα του"

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στον Sport24 Radio και τον Γιάννη Σταυρουλάκη για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του σέντερ της Μπιλμπάο (AUDIO).

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και τον Γιάννη Σταυρουλάκη με αφορμή την αποψινή μονομαχία του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, επισημαίνοντας πως το γεμάτο ΣΕΦ μπορεί να κάνει τη διαφορά υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Σχολίασε επίσης την πορεία του Παναθηναϊκού στην Euroleague, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιουλ, που αποτελούν τη δύναμη πυρός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης: " Νομίζω πως η επιστροφή του Φερνάντεζ τους έχει λίγο μπερδέψει γιατί άνοιξε πάλι το rotation και ενώ είχε βρει λίγο ρυθμό όσο είχε μικρύνει τώρα με την επιστροφή του Ρούντι ξανάνοιξε και ψάχνουν να βρουν λίγο την χημεία τους. Θεωρώ ότι η ήττα και τα σκαμπανεβάσματα που έχει μέσα στην χρονιά είναι πολύ κακό για τον Ολυμπιακό γιατί θα είναι πολύ συγκεντρωμένοι, όπως λένε παίξε κάθε παιχνίδι σαν να έχεις χάσει το προηγούμενο και αυτό σαν παίκτης μπορώ να σου πω ότι είναι αλήθεια. Πάντα όταν έρχεσαι από ήττα τα κίνητρα συγκέντρωσής είναι πολύ καλύτερα απ' ότι όταν έχεις κερδίσει. Επίσης είναι μια ομάδα που έχει την ποιότητα να κάνει ζημιά εκτός έδρας οπότε για μένα ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός και να επιβάλει τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό".

Για τον λόγο που η Ρεάλ ζορίζεται φέτος και αντιμετωπίζει δυσκολίες: " Πιστεύω ότι είχε ένα μεγάλο κενό στους ψηλούς το οποίο κάλυψε με διάφορες μεταγραφές, όπως για παράδειγμα ο Λίμα, και επίσης πιστεύω ότι ήταν και μια κουρασμένη ομάδα καθώς δεν κάθισαν καθόλου λόγο του Διηπειρωτικού οπότε δεν υπήρχε καθόλου ξεκούραση οπότε ήταν λογικό να κάνει μια κοιλιά η ομάδα. Πιστεύω ότι έχει βρει τα πατήματά της και δεν είναι όπως στην αρχή και πιστεύω ότι η ήττα από την Τενερίφη ήταν μια κακή παρένθεση. Θα είναι πολύ δύσκολο να είναι σε μια από τις δυο πρώτες θέσης την κανονική περίοδο καθώς και οι ίδιοι ξέρουν ότι θα είναι στην τρίτη η τέταρτη θέση μαζί με τη Λαμποράλ Κούτσα οπότε νομίζω πως η συγκέντρωσή της πλέον στρέφεται στην Ευρωλίγκα".

Για τις αδυναμίες της Ρεάλ που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός: " Καταρχάς για μένα ο Ολυμπιακός πρέπει να επιβάλλει τον ρυθμό του όπως είπα και νωρίτερα, γιατί άμα η Ρεάλ βρει ρυθμό, αρχίσει να τρέχει και βάζει τα τρίποντα ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα. Πρέπει να πάει σε ένα τέμπο παιχνιδιού πιο αργό και να προσπαθήσει να επιβάλλει το παιχνίδι του. Πιστεύω πως μέσα στο ΣΕΦ με τον κόσμο δίπλα του και με τον Ολυμπιακό να θέλει την νίκη μέχρι θανάτου πιστεύω πως αν παίξει σοβαρά και δεν κάνει πολλά λάθη, θα έχει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός".

Για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Copa del Rey: " Τα παιδιά έχουν νοοτροπία νικητή και όταν πρέπει να παίξουν το κάνουν οπότε δεν μπορείς να υποτιμήσεις την Ρεάλ ούτε στην έδρα σου, ούτε εκτός έδρας".

Για τον φετινό Ολυμπιακό: " Ο Ολυμπιακός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στην χρονιά, ξεκίνησε πάρα πολύ καλά τον πρώτο γύρο, άλλα όπως φάνηκε πάλι ποτέ δεν έχει σημασία ο πρώτος γύρος στην Ευρωλίγκα αλλά το Top 16. Είχε κάποιο άσχημο φεγγάρι με τραυματισμούς, αλλαγές που δεν του κάτσανε και με υπογραφή παίκτη κάπως αργά σίγουρα έχει ελπίδες αλλά είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Έχει δείξει βέβαια στο παρελθόν πως έχει χαρακτήρα και ότι μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα αλλά θα ήταν καλύτερο να αποφύγει την τέταρτη θέση γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί με μειονέκτημα έδρας να περάσει την Φενέρμπαχτσε".

Για την κακή κατάσταση του Ολυμπιακού: " Δεν γίνεται να κερδίζουμε πάντα υπάρχουν και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα. Θυμάμαι στον Παναθηναϊκό όταν ήμουν μικρός έχω ζήσει χρονιά που είχαμε αποκλειστεί από το ΤΟΡ 16 από τον Μαρούσι και την Παρτιζάν και την προηγούμενη χρονιά είχαμε πάρει την Ευρωλίγκα όπως και την επόμενη. Δεν είναι αποτυχημένη ομάδα, λογικό είναι γιατί ο όμιλος είναι πάρα πολύ δύσκολος και δεν είναι απίθανο να μείνεις έξω".

Για παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά όπως ο Ροντρίγκεζ και ο Γιούλ: " Για μένα ο Γιούλ είναι ο ποιο σημαντικός απ' όλους γιατί είναι αυτός που θα πάρει την μπάλα όταν αυτή θα καίει, είναι ένας παίκτης που τρέχει πάρα πολύ καλά την ομάδα και προσφέρει και πολύ στο σκοράρισμα. Μετά είναι ο Ροντρίγκεζ που δίνει περισσότερα στην δημιουργία απ' ότι στο σκοράρισμα. Είναι επίσης ένας παίκτης που θα πρέπει να σταματήσουν γιατί είναι ένας παίκτης που δίνει ρυθμό στην ομάδα οπότε άμα σταματήσεις αυτόν σημαίνει πολλά".

Για τον Παναθηναϊκό: " Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα στο θέμα πρόκριση ίσως ήταν και τυχερός στο γεγονός ότι ο όμιλος ήταν και ποιο βατός από τον όμιλο του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι ότι με τις προσθήκες η ομάδα φαίνεται πως έχει αλλάξει πρόσωπο σε σχέση με αυτό που είχε δείξει στην αρχή, έχει ανέβει επίπεδο, πιστεύω πως κάθε μέρα που περνάει η ομάδα όλο και θα βελτιώνεται και θεωρώ και εφικτό το να φτάσει μέχρι και το Final 4 σε περίπτωση που έχει και πλεονέκτημα έδρας. Σίγουρα και με μειονέκτημα θα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ