ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπόγρης: "Μου λείπει η Ελλάδα, όχι το ελληνικό πρωτάθλημα"

Μπόγρης: "Μου λείπει η Ελλάδα, όχι το ελληνικό πρωτάθλημα"

Ο Γιώργος Μπόγρης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3, όπου μίλησε για τη μεταγραφή του στην Μπιλμπάο. Τι ανέφερε για τη Liga Endesa και τη σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι ουτοπική (audio).

Η Μπιλμπάο ανακοίνωσε σήμερα (20/7) το πρωί την απόκτηση του Γιώργου Μπόγρη , και λίγες ώρες αργότερα ο 26χρονος σέντερ μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του.

Ο διεθνής παίκτης μίλησε στους Νότη Ψιλόπουλο και Αλέξανδρο Τρίγκα για την απόφασή του να παραμείνει στην Ισπανία, τους στόχους που έχει με τη νέα του ομάδα, αλλά και αυτά που του (δεν) του λείπουν από την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ενδιαφέρον της Μπιλμπάο: " Για μένα είναι σημαντικό βήμα, είναι η ομάδα που είχα στόχο από την στιγμή που έληξε η σεζόν με την Ανδόρα και ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχω".

Αν του ταιριάζει το ισπανικό στυλ παιχνιδιού: " Το γρήγορο μπάσκετ με εκφράζει, ο κόουτς στην Μπιλμπάο παίζει ένα μπάσκετ που μου αρέσει και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του".

Πως αντιμετωπίζονται οι Έλληνες παίκτες στην Ισπανία: " Σέβονται την Εθνική ομάδα και τους Έλληνες παίκτες, όχι όμως το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζω, μόλις ανακοινώθηκα από την Μπιλμπάο αρκετός κόσμος μου έστειλε μήνυμα να με καλωσορίσει στην ομάδα και να μου πουν ότι ανυπομονούν να με δουν ν' αγωνίζομαι με την ομάδα".

Πως ήταν η σεζόν του: " Στην αρχή προσπάθησα να καταλάβω την φιλοσοφία του προπονητή που είχα στην Ανδόρα και στη συνέχεια η χρονιά εκτυλίχθηκε καλά".

Οι διαφορές του ισπανικού με το ελληνικό πρωτάθλημα: " Εμείς υπερτερούμε στα μικρά και πιο ασήμαντα, όπως είναι τα ταξίδια και τα ρούχα. Στην Ισπανία δίνουν βαρύτητα στον οικονομικό τομέα, γιατί έχουν πρότυπο το ΝΒΑ. Είναι μπροστά σε θέματα μάρκετινγκ, δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες έχουν γεμάτα γήπεδα".

Τι του λείπει από την Ελλάδα: " Μου λείπει η χώρα μου και οι φιλίες. Το πρωτάθλημα δεν μπορώ να πω ότι μου έχει λείψει".

Οι στόχοι του με την Μπιλμπάο: " Στην Ισπανία δεν μπορείς να πεις ότι είναι στόχος η 4άδα, οπότε λέμε 8άδα για αρχή. Προέχει η είσοδος στα playoffs το πρωταθλήματος και στο Eurocup να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι σημαντικό ότι ο χορηγός παραμένει ο ίδιος, ενώ διατηρήθηκε και ο κορμός της ομάδας. Πρέπει να έχεις παίκτες που να ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα και να βοηθήσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να εγκλιματιστούν γρήγορα. Έχω μιλήσει με τον Ζήση και έχω πάρει όλες τις πληροφορίες για την ζωή στο Μπιλμπάο, μου έχει πει που να πάω να φάω, που να νοικιάσω σπίτι κτλ… Όπως και με τον Βασιλειάδη που είναι… Δήμαρχος εκεί, αλλά και τον Μαυροειδή".

Ακούστε και διαβάστε τις δηλώσεις του νέου σέντερ της Μπιλμπάο, Γιώργου Μπόγρη, στον Sport24 Radio. http://www.sport24radio.gr/blog/icha-stocho-tin-bilmpao/

Posted by SPORT 24 Radio on Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ