ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Μπαρτσελόνα το "clasico"

Στην Μπαρτσελόνα το "clasico"

Η Μπαρτσελόνα πήρε ακόμα μία νίκη στη Liga Endesa. Μόνο που αυτή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (76-68), για την 13η αγωνιστική, μετρά σημαντικά και σε θέμα γοήτρου. (video)

Η Μπαρτσελόνα ήταν η νικήτρια στο "clasico" της 13ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, αφού έκαμψε την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης με 76-68. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν μεν πολλές απουσίες (σ.σ.: δεν αγωνίστηκαν οι Ναβάρο, Όλεσον, Αμπρίνες, Νάχμπαρ), αλλά αυτό δεν τους πτόησε. Αντίθετα, με τους ψηλούς τους να κάνουν θραύση (πέτυχαν 37 πόντους, έναντι των 17 αυτών της "Βασίλισσας"), πήραν τη νίκη και διατηρήθηκαν σε απόσταση βολής από την κορυφή (και την Ουνικάχα Μάλαγα).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να παίξουν καλή άμυνα. Ή, αν προτιμάτε, να έχουν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα όσα έκαναν στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Γι αυτό και το σκορ ήταν ιδιαίτερα υψηλό στο πρώτο δεκάλεπτο (24-22).

Σταδιακά όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε να χάνει τον (αυτο)έλεγχο. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο υπέπεσαν σε μαζεμένα λάθη, με πρώτο και... καλύτερο τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που έμοιαζε επηρεασμένος από την αποχή του -λόγω τραυματισμού. Ο πόιντ γκαρντ της "Βασίλισσας" ήταν η κύρια αιτία που η Μπαρτσελόνα "έχτισε" το διψήφιο προβάδισμά της στο δεύτερο δεκάλεπτο (39-29 στο 16').

Όσο κι αν προσπαθούσε ο Γιόνας Ματσιούλις (σ.σ.: ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ Μαδρίτης απόψε) πάντως, οι γηπεδούχοι δεν έλεγαν να κοιτάξουν πίσω. Ακόμα και το +7 (47-40) με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες ήταν προϊόν ενός μικρού "ξεσπάσματος" των Μαδριλένων, που όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι πέρα από αυτό.

Στην τρίτη περίοδο, η Μπαρτσελόνα διατηρούσε το πάνω χέρι στο σκορ, χωρίς όμως να μπορεί να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Κυρίως γιατί η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε σε καλό βράδυ τους κοντούς της, εν αντιθέσει με τους ψηλούς της που έχασαν σχεδόν όλες τις μάχες κοντά στα δύο καλάθια.

Το +3 (58-55) του 30ου λεπτού διαμορφώθηκε με ένα εντυπωσιακό καλάθι του Σαλάχ Μεζρί στην εκπνοή του δεκαλέπτου, αλλά από εκεί και μετά η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να "σκοτώσει" κάθε ελπίδα της "Βασίλισσας" για το "διπλό".

Πώς το κατάφερε; Με τους σέντερ της, που συνέχισαν να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Τόσο σκοράροντας μέσα από το "ζωγραφιστό" όσο και μαζεύοντας κάθε "σκουπίδι" στη δική τους πλευρά του γηπέδου. Κάπως έτσι, το +3 (63-60) του 35ου λεπτού μετατράπηκε σε +11 (71-60) στο 37'.

Στα τρία λεπτά που έμεναν στο παιχνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε τα εφόδια να κάνει την ανατροπή, την ώρα που η Μπαρτσελόνα διατηρούσε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους δίχως μεγάλη δυσκολία. Εν τέλει, το τελικό 76-68 "γράφτηκε" από τον Γιάννη Μπουρούση, που στο φινάλε της αναμέτρησης πέτυχε τους μοναδικούς -τρεις- πόντους του στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 47-40, 58-55, 76-68.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (18/27 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5/5 βολές, 20 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη): Ντόλμαν 5, Χεζόνια 5 (1), Χουέρτας 8, Σατοράνσκι 8, Πλάις 2, Τόμας 6 (7 ριμπάουντ), Τζάκσον, Λάμπε 7 (1), Τόμιτς 6.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (10/23 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 5/6 βολές, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 λάθη): Ρίβερς 7 (1), Φερνάντεθ 5 (1), Νοτσιόνι 2, Ματσιούλις 7, Ρέγες 2, Ροντρίγκεθ, Αγιόν 2, Κάρολ 7 (1), Γιούλ 8 (2), Μπουρούσης.

Το πρώτο καλάθι του Έντουιν Τζάκσον με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ