ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: "Νιώθω υπεύθυνος για τις ήττες, όχι ένοχος"

Μπαρτζώκας: "Νιώθω υπεύθυνος για τις ήττες, όχι ένοχος"

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε νέα ήττα στη Liga Endesa, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκαθαρίζει μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπιλμπάο πως δεν νιώθει ένοχος για την κακή πορεία της ομάδας του.

Μέσα σε δύο ώρες η Μπαρτσελόνα έχασε ένα παιχνίδι κι έναν παίκτη. Οι "μπλαουγκράνα" ηττήθηκαν από την Μπιλμπάο στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" (68-76), τη στιγμή που ενημερώθηκαν πως θα στερηθούν των υπηρεσιών του Τζάστιν Ντόλμαν για ένα δεκαήμερο λόγω προβλήματος στο πόδι .

Η γκρίνια επέστρεψε στο στρατόπεδο της ισπανικής ομάδας, που εν τω μεταξύ βλέπει το τρένο των playoffs της EuroLeague να χάνεται, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλά μετά το τέλος της αναμέτρησης για τα κακώς κείμενα. " Ήταν μια ακόμη κακή και δύσκολη μέρα για εμάς. Η ομάδα έπαιξε δίχως ένταση, χωρίς αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς. Συνεχίζουμε να χάνουμε παίκτες, χάνουμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Ο Βίκτορ (Κλαβέρ) έπαιξε έχοντας κάνει πρώτα δύο ενέσεις, ο Τζάστιν (Ντόλμαν) τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα, για να εξηγήσει εν συνεχεία:

" Όταν κερδίζεις, φτιάχνεις την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή σου. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι, μέχρις ότου επιστρέψουν όλοι οι απόντες και είμαστε πλήρεις. Για πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάτι αντίστοιχο σε ομάδα. Οι ήττες επηρεάζουν τους παίκτες, αλλά είναι η πραγματικότητα αυτή, πρέπει να τη δεχτούμε και να παλέψουμε. Έχουμε κάνει συσκέψεις με τους παίκτες, προσπαθούμε να τους δείξουμε πως τους στηρίζουμε. Δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε χημεία. Για μένα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Παρότι είμαι αρκετούς μήνες στην ομάδα, υποθέτω πως υπάρχουν άτομα που μπορεί να έχουν αμφιβολίες για μένα ή την ομάδα".

Όσο για την επιμονή του στους "παλιούς" και το γεγονός πως οι φίλοι της Μπαρτσελόνα ζητούν επιτακτικά τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πιτσιρικάδων, απάντησε: " Να παίξουν οι μικροί; Είναι δύσκολο να ανταποκριθούν όλοι σε αυτό το επίπεδο, χρειαζόμαστε νίκες, αλλά προσπαθούμε παράλληλα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια νεαρά παιδιά".

Ενώ επανήλθε στην αξιολόγηση της απόδοσης της ομάδας του, θέλοντας να υπερασπιστεί τους παίκτες του: " Παίξαμε πολύ άσχημα, πραγματικά άσχημα. Δεν θέλω να ασκήσω κριτική στους παίκτες, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν ήμασταν καλοί απόψε. Κατανοώ πως αισθάνονται όλοι. Είμαι υπεύθυνος για την κατάσταση, αλλά δεν νιώθω ένοχος. Λυπάμαι για το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιστρέψουμε το κλίμα".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την κατάσταση του Εξέιβιερ Μάνφορντ, είπε: " Έχει κάνει μερικές μόλις προπονήσεις, οπότε δεν ήταν έτοιμος για να χρησιμοποιηθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ