ΜΠΑΣΚΕΤ

Μόνη της και όλοι τους, η Ουρένσε

Μόνη της και όλοι τους, η Ουρένσε

Η Ουρένσε συνεχίζει να μην έχει... συμμάχους στην προσπάθεια να αγωνιστεί στη Liga Endesa την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACB για το θέμα.

Από τη στιγμή που έπεσε ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο παρουσίας της Ουρένσε στο νέο πρωτάθλημα της Liga Endesa , δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Κυρίως γιατί με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες θα αυξάνονταν κατά μία (φτάνοντας τις 19), αφού είναι αδύνατο να αποχωρήσει αυτή τη στιγμή η Φουενλαμπράδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από ενδεχόμενη παρουσία της Ουρένσε στη Liga Endesa της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου έχει να κάνει με το ήδη βεβαρυμένο καλεντάρι, ειδικά για τις ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθαν οι δηλώσεις του Φρανσίσκο Ρόκα για να επιτείνουν τον προβληματισμό στο στρατόπεδο της ισπανικής ομάδας.

Τι είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACB; " Αν φτάσουμε τις 19 ομάδες στο πρωτάθλημα, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα με το πρόγραμμα. Άποψή μου είναι πως δεν γίνεται να πάμε σε αυτό το μοντέλο. Δεν είναι εύκολο να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων, αφού υπάρχει κι η Φουενλαμπράδα, αλλά θα το παλέψουμε για να βρούμε τη λύση", δήλωσε χαρακτηριστικά πριν επισημάνει ότι " θα ήθελα να τονίσω ότι το γεγονός πως η Πολιτεία έδωσε το "πράσινο φως" για την Ουρένσε, δεν σημαίνει ότι έτσι θα γίνει. Απλά μας βάζει ξανά στο τραπέζι για να εξετάσουμε το θέμα".

Κάπως έτσι, η αβεβαιότητα... καλά κρατεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, περίπου δύο μήνες πριν το πρώτο τζάμπολ. Παρεμπιπτόντως, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ξεκινούν την προετοιμασία τους οι περισσότερες ομάδες της Liga Endesa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ