ΜΠΑΣΚΕΤ

Μια ανάσα από Μπιλμπάο ο Μάντζαρης

Μια ανάσα από Μπιλμπάο ο Μάντζαρης
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει απασχολήσει αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr βρίσκεται μια ανάσα από το Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη.

Ο Ελληνας κόουτς άναψε το «πράσινο» φως στη διοίκηση του συλλόγου των Βάσκων και η μεταγραφή του 21χρονου γκαρντ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Θα μείνει, όμως, στο Μπιλμπάο;

Η εκτίμηση του Κατσικάρη προς το πρόσωπο του νεαρού είναι δεδομένη. Και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο 44χρονος προπονητής, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα του στην εκκωφαντική πορεία προς τους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος, όχι μόνο πιστεύει στην προοπτική που έχει ο πρώην παίκτης του Περιστέριου, αλλά θεωρεί πως ο Μάντζαρης μπορεί να αγωνιστεί από φέτος στο Μπιλμπάο, αρκεί να προλάβει να δουλέψει σωστά το προσεχές διάστημα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σαφώς και θα είναι θρίαμβος για τον ίδιο τον παίκτη εάν επιλεγεί στο τελικό σχήμα της Εθνικής Ανδρών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ (Λιθουανία, 31 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου) –παρεμπιπτόντως διεκδικεί μια θέση στην περιφερειακή γραμμή με τον Κώστα Σλούκα- ωστόσο ένα τέτοιο (τιμητικό) ενδεχόμενο σε συνάρτηση με τον μικρό χρόνο συμμετοχής που θεωρητικά θα έχει στη Λιθουανία, δεν θα του άφηναν το περιθώριο για σκληρή δουλειά σε ατομικό επίπεδο.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει η σκέψη να αποκτηθεί από το Μπιλμπάο και να παραχωρηθεί για έναν χρόνο δανεικός, ωστόσο η πρώτη προτεραιότητα του Κατσικάρη είναι να τον κρατήσει από τον πρώτο χρόνο στην ομάδα του δίνοντάς του τη δυνατότητα να αποκτήσει εμπειρίες πλάι στους έμπειρους Ραούλ Λόπεθ και Ρότζερ Γκριμάου, ενώ η παρουσία των Ελλήνων Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Μαυροειδή θα βοηθούσαν πολύ την προσαρμογή του.

Εδώ μπαίνει στο «κόλπο» ο Αρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει μιλήσει απευθείας με τον ελπιδοφόρο αθλητή εξηγώντας του ότι ενδεχόμενη συμμετοχή του στον Αρη (με ό,τι αυτό συνεπάγεται: σημαντικό ρόλο, αρκετό χρόνο συμμετοχής κλπ) θα τον «όπλιζε» με σημαντικά εφόδια για την καριέρα του, η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο όσον αφορά στο επαγγελματικό επίπεδο. Δεν πίεσε, όμως, τον παίκτη, αλλά του έδωσε την ελευθερία να συμβουλευτεί την οικογένειά του και να αποφασίσει.

Οσο για την Εφές Πίλσεν και τον Παναθηναϊκό που έχει ακουστεί και ακούγεται κατά καιρούς ότι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του; Ο τουρκικός σύλλογος φημολογείται ότι έχει κάνει πρόταση για πενταετή συνεργασία (το Μπιλμπάο για τέσσερα), αλλά με την προοπτική να παραχωρήσει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού σε ομάδα της Α2 Τουρκίας, διατηρώντας το δικαίωμα να τον επαναφέρει στο ρόστερ του σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου εκ των πόιντ γκαρντ. Το σενάριο δεν ενθουσίασε τον Μάντζαρη, ο οποίος θα έχει διαφορετικό μέλλον εφόσον εργαστεί με Ελληνα προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση του Μάντζαρη, όμως, εκτίμησή μας είναι ότι αν ήθελε τον 21χρονο διεθνή γκαρντ θα τον είχε αποκτήσει και παρά την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκονται οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα άφηνε ένα θέμα να διαιωνίζεται προκαλώντας προσδοκίες στον νεαρό. Εκτός και αν η καθυστέρηση των εξελίξεων στο θέμα της μείωσης ή ακόμη και της αποδέσμευσης του Μιλένκο Τέπιτς έχει προεκτάσεις και στην υπόθεση του Μάντζαρη. Όλα είναι πιθανά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ