ΜΠΑΣΚΕΤ

Με φόρα η Βαλένθια

Με φόρα η Βαλένθια

Φουλ της... ήττας για τους Έλληνες της Liga Endesa, αφού κανένας δεν κατάφερε να πάρει το δίποντο της νίκης. Εντυπωσιακή ήταν η Βαλένθια απέναντι στη Σεβίλλη, φτάνοντας με άνεση στη νίκη, λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δείτε τα winning shots της ημέρας (videos).

Μία εβδομάδα μετά την ήττα της από τη Μούρθια, η Βαλένθια έδειξε να συνέρχεται. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επιβλήθηκε εντός έδρας της Σεβίλλης με 96-73, για τη δεύτερη αγωνιστική της Liga Endesa, δείχνοντας πως έρχεται... με φόρα στην αναμέτρηση της πρεμιέρας της Euroleague με τον Ολυμπιακό (16/10).

Οι "νυχτερίδες" παρουσίασαν -έστω και με καθυστέρηση- το αγωνιστικό πρόσωπο που ήθελαν, κάνοντας σμπαράλια την άμυνα των Σεβιγιάνων. Απέκτησαν άλλωστε διψήφιο προβάδισμα (51-40) από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την επανάληψη να κυλά δίχως προβλήματα.

Πράγμα απολύτως φυσιολογικό, αν σκεφτεί κανείς πως η τριάδα των Ρομέιν Σάτο (18 πόντοι με 4/4 τρίποντα), Κρέζιμιρ Λόντσαρ (19 πόντοι και 7 ριμπάουντ) και Λουκ Χαρανγκόντι (17 πόντοι και 9 ριμπάουντ) έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, οδηγώντας τη Βαλένθια στην άνετη επικράτηση.

Ήττα για Μπόγρη και Γιαννόπουλο

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, η Ανδόρα δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Οι νεοφώτιστοι ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Μπιλμπάο (75-76), στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης (66-66κ.α.), παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στους "άνδρες με τα μαύρα" ήταν ο Αξέλ Ερβέλ (14 πόντοι), ο οποίος ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων από τα πέντε μέτρα στην εκπνοή της παράτασης. Ο Γιώργος Μπόγρης αγωνίστηκε για 21'04'', έχοντας 4 πόντους (με 2/4 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

Την ήττα όμως, γνώρισε η ομάδα ακόμη ενός Έλληνα. Του Χάρη Γιαννόπουλου. Η Ομπραντόιρο δεν τα κατάφερε στην έδρα της Γκραν Κανάρια (72-57), με τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων να επιβεβαιώνεται εντός παρκέ. Πώς; Οι γηπεδούχοι επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους, και έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Στον πάτο η Λαμποράλ Κούτσα

Το πρώτο της "διπλό" στη Βασκονία, μετά από οκτώ χρόνια πανηγύρισε σήμερα το μεσημέρι η Ουνικάχα Μάλαγα. Οι "πράσινοι" κέρδισαν εκτός έδρας τη Λαμποράλ Κούτσα (88-79), με τον Κώστα Βασιλειάδη να "υπογράφει" τη νίκη της ομάδας του με τους 11 πόντους που σημείωσε. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ βρέθηκε στο παρκέ για 17'53'', έχοντας 11 πόντους (με 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Όσο για το τι έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους; Η εκπληκτική απόδοσή τους στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν απέκτησαν προβάδισμα 22 πόντων (27-49), βάζοντας πρόωρο τέλος στην υπόθεση νίκη.

Εξάλλου, η Μπανταλόνα κέρδισε εντός έδρας την Εστουδιάντες (65-60), παρά τα πολύ κακά ποσοστά που είχε στα σουτ τριών πόντων (28%). Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντεμόν Μάλετ (14 πόντοι με 6/11 εντός παιδιάς).

Ήττα... στο φινάλε

Ούτε το δίδυμο των Φώτη Λαμπρόπουλου και Μιχάλη Τσαϊρέλη κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης. Η Τενερίφη γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Σαραγόσα (66-7), με τον Τζέισον Ρόμπινσον να είναι ο... θύτης του "διπλού" με το καλάθι που πέτυχε 1'' πριν το τέλος.

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε για 14'01'', έχοντας 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 1 ασίστ, ενώ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης πάτησε παρκέ για 14'52'', τελειώνοντας τον αγώνα με 4 πόντους (1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ