ΜΠΑΣΚΕΤ

Με δύο παίκτες της Β' ομάδας στο Κόπα Ντελ Ρέι η Μπαρτσελόνα

Με δύο παίκτες της Β' ομάδας στο Κόπα Ντελ Ρέι η Μπαρτσελόνα

Οι μαζεμένες απουσίες λόγω τραυματισμών υποχρεώνουν τη Μπαρτσελόνα να παραταχθεί στο Copa Del Rey με δύο παίκτες από την 2η ομάδα της.

Η είδηση της απουσίας του Χουάν Κάρλος Ναβάρο από το Κόπα Ντελ Ρέι λόγω οξείας σκωληκοειδίτιδας έχει ως αποτέλεσμα να μείνει η Μπαρτσελόνα με 12 παίκτες από την πρώτη ομάδα, συν τον Στεφάν Πένο από την Β' ομάδα, ο οποίος βέβαια κοντεύει πλέον να γίνει μόνιμο μέλος της πρώτης ομάδας. Αποτέλεσμα; Να χρειαστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να στραφεί εν νέου στην Β' ομάδα των Καταλανών, προκειμένου να είναι καλυμμένος για την περίπτωση που προκύψει νέο πρόβλημα.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν στον λογαριασμό της στο twitter η Μπαρτσελόνα, προκειμένου οι Καταλανοί να συμπληρώσουν 12αδα χρειάστηκε να πάρει "προαγωγή" ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών, αλλά και του Ισπανικού μπάσκετ γενικότερα. Ο λόγος για τον 19χρονο Αλέιξ Φοντ, έναν γκαρντ/φόργουορντ με ύψος 1.93 μέτρα, ο οποίος την φετινή σεζόν έχει 11.5 πόντους και 3.1 ριμπάουντ μέσο όρο με την φανέλα της Β' ομάδας στην αντίστοιχη Α2 των Ισπανικών Λιγκών.

Ο Φοντ μάλιστα συμμετείχε και στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ Εφήβων που διεξήχθη στην Τουρκία, έχοντας εκεί 16.3 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο.

Το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε βέβαια στην αποστολή δεν σημαίνει ότι θα αγωνιστεί κιόλας. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι Καταλανοί υποχρεώθηκαν να στραφούν πάλι στην Β' ομάδα τους για να είναι καλυμμένοι. Για την ιστορία, οι 14 παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι οι εξής:

Μάνφορντ, Ράις, Ντόελμαν, Κλαβέρ, Φαβεράνι, Βεζένκοφ, Έρικσον, Ντιανιέ, Όλεσον, Κόπονεν, Περπέρογλου, Τόμιτς, Πένο και Φοντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ