ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa σε γαλανόλευκο φόντο

Liga Endesa σε γαλανόλευκο φόντο
[email protected]

Τα "δικά μας" παιδιά ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στη Liga Endesa, έχοντας θετική παρουσία. Δείτε τι έκαναν οι οκτώ Έλληνες που αγωνίζονται στην Ισπανία, στην πρεμιέρα του εγχώριου πρωταθλήματος.

Η ώρα της δράσης έφτασε για τις ομάδες της Liga Endesa, οι οποίες ρίχτηκαν στη μάχη το Σαββατοκύριακο, στην πρεμιέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όπως είναι γνωστό, η ελληνική παρουσία στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι κάτι παραπάνω από έντονη, με συνολικά εφτά "δικά μας" παιδιά να ξεκινούν την φετινή περιπέτειά τους στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης.

Στην πρεμιέρα είχαμε μάλιστα, δύο "εμφυλίους" αφού η Ουνικάχα Μάλαγα -του Κώστα Βασιλειάδη- κέρδισε την Ανδόρα -του Γιώργου Μπόγρη-, ενώ η Ομπραντόιρο -του Χάρη Γιαννόπουλου- έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μανρέσα -του Δημήτρη Χαριτόπουλου.

Ας τα πάρουμε όμως, όλα από την αρχή...

Η Ομπραντόιρο έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στη Μανρέσα, την οποία υποχρέωσε σε βαριά ήττα (88-64), με τον Χάρη Γιαννόπουλο να συνεισφέρει στη νίκη της ομάδας του 3 πόντους με 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 3 λάθη, σε συνολικά 11'31'' συμμετοχής. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, που αγωνίστηκε λίγο παραπάνω (11'59'') σημείωσε 3 πόντους με 3/4 βολές (είχε ακόμη 0/2 δίποντα), μάζεψε 1 ριμπάουντ και είχε 1 λάθος.

Στο έτερο "εμφύλιο", η Ουνικάχα Μάλαγα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της εντός παρκέ, κερδίζοντας την Ανδόρα με 83-69. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε την καλή παρουσία του Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος στα 25'06'' που βρέθηκε στο παρκέ είχε 6 πόντους (με 1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 1/2 βολές), κατέβασε 6 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Μπόγρης αγωνίστηκε για 17'19'', μετρώντας 2 πόντους (με 1/6 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Η Τενερίφη των Φώτη Λαμπρόπουλου και Μιχάλη Τσαϊρέλη έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη Liga Endesa, κερδίζοντας εκτός έδρας τη Σεβίλλη με 96-87, με τους δύο "δικούς μας" να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη νίκη της ομάδας τους.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είχε 5 πόντους (με 1/2 δίποντα και 1/1 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 λάθη στα 9'23'' που αγωνίστηκε, ενώ ο Φώτης Λαμπρόπουλος σκόραρε 4 πόντους (με 2/4 δίποντα και 0/1 βολές), μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε μία ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και ένα λάθος, στα 12'45'' της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, ο Μανώλης Παπαμακάριος έμεινε άποντος (είχε 0/1 τρίποντα) στη βαριά εκτός έδρας ήττα της Φουελαμπράδα από τη Μπιλμπάο (73-54) και έδωσε μία ασίστ στα 10'57'' που αγωνίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ