ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa: Το "ταμείο" των δικών μας παιδιών

Liga Endesa: Το "ταμείο" των δικών μας παιδιών

Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε για τα τέσσερα δικά μας παιδιά στη Liga Endesa, με το Sport24.gr να καταγράφει την παρουσία τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η Liga Endesa δεν θα έχει ελληνικό χρώμα ή ενδιαφέρον στα ημιτελικά και τα τελικά των playoffs. Η Μπαρτσελόνα, η Τενερίφη και η Ανδόρα υπέκυψαν, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν περισσότερο στην post season κι έτσι, τα τέσσερα δικά μας παιδιά θα ξεκινήσουν άμεσα διακοπές.

Η μεγαλύτερη έκπληξη βέβαια προέκυψε από τον αποκλεισμό των "μπλαουγκράνα" (από τη Βαλένθια), την ίδια ώρα που κι η Τενερίφη έχασε τη μονομαχία των τροπαιούχων της Liga Endesa, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουνικάχα Μάλαγα -έχοντας μειονέκτημα έδρας βεβαίως. Από την άλλη, ο αποκλεισμός της Ανδόρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κάτι αναμενόμενο.

Κάπως έτσι, ο Στράτος Περπέρογλου, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο Γιώργος Μπόγρης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη Liga Endesa, όντες έτοιμοι να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Ο πρώτος άλλωστε έχει ήδη συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό Superfoods . Η φετινή ρονιά έχει πάντως θετικό (προσωπικό) πρόσημο για τους άλλους τρεις, που βελτίωσαν σημαντικά τους αριθμούς τους και έδειξαν ικανοί να σταθούν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καλύτερου πρωταθλήματος της Ευρώπης.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, για παράδειγμα, άδραξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (ελέω των συνεχόμενων τραυματισμών του Τζάστιν Ντόλμαν), έχοντας σημαντικό ρόλο στο rotation του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με 8.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 36% στα σουτ τριών πόντων, η παρουσία του μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο πρώην παίκτης του Άρη σημείωσε δεκαπέντε φορές διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαία επίδοσή τους 21 πόντους (με 5/7 δίπ., 3/5 τρίπ., 2/2 βολ.) σε 26'53'' συμμετοχής απέναντι στη Σαραγόσα. Περίπου δύο μήνες νωρίτερα είχε "γράψει" παραπλήσια επίδοση, αφού είχε σημειώσει 20 πόντους (με 3/4 δίπ., 4/6 τρίπ., 2/3 βολ.) κόντρα στην Μπιλμπάο. Αντίστοιχα, καλύτερη επίδοσή του στα ριμπάουντ ήταν τα οκτώ, που είχε κόντρα στη Φουενλαμπράδα.

Ανάλογα καλή ήταν κι η παρουσία του Γιώργου Μπόγρη (ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι νωρίτερα είχε επιλεγεί στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League). Ο διεθνής σέντερ ήταν διψήφιος σε δέκα περιπτώσεις, με τους 16 πόντους (με 8/13 δίπ.) κόντρα στην Μπαρτσελόνα να είναι το season high του. Πρόκειται για το παιχνίδι που σημείωσε μάλιστα το μοναδικό νταμπλ νταμπλ του για φέτος, αφού είχε επίσης 11 ριμπάουντ (εκ των οποίων, τα 7 επιθετικά). Ένα μήνα αργότερα, σημείωσε το απόλυτο (7/7) σε δίποντα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ένα παιχνίδι που τελείωσε με 14 πόντους.

Όσον αφορά τον Θανάση Αντετοκούνμπο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πραγματοποίησε την πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του στην Ευρώπη. Μετά τον Φιλαθλητικό και τη διετία που πέρασε στις ΗΠΑ (στη D-League), πήρε την απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη Liga Endesa, με την Ανδόρα να βγαίνει κερδισμένη από αυτή την κίνηση. Ο 25χρονος φόργουορντ βοήθησε σημαντικά στην πορεία της ισπανικής ομάδας ως τα playoffs, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο από τη θέση "3". Σε δώδεκα παιχνίδια ήταν διψήφιος, με καλύτερη (επιθετικά) εμφάνισή του αυτή κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις: 19 πόντοι (με 3/4 δίπ., 3/7 τρόπ., 4/9 βολ.), για να ακολουθήσει το -ένα και μοναδικό- νταμπλ νταμπλ που έκανε, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (13π., 11ριμπ.), στην αυλαία της regular season. Μοναδικό ψεγάδι στην εν γένει παρουσία του το χαμηλό ποσοστό σε τρίποντα (23%) και βολές (55%).

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Στράτο Περπέρογλου (για να επιστρέψουμε στο πρώτο παράδειγμα), οι τραυματισμοί που είχε στη διάρκεια της σεζόν δεν τον βοήθησαν να έχει ρυθμό. Σε πολλές περιπτώσεις υποχρεώθηκε να "ανέβει" στο "4" για να καλύψει τα κενά που υπήρχαν. Ήταν διψήφιος σε εφτά περιπτώσεις (17, 18, 16, 16, 19, 17, 12), μετρώντας παράλληλα 54% στα δίποντα, 29% στα τρίποντα και 60% στις βολές.

Αναλυτικά η στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων τους:

Liga Endesa: Το "ταμείο" των δικών μας παιδιών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ