ΜΠΑΣΚΕΤ

Κοντά στον Βίβες η Μπαρτσελόνα

Κοντά στον Βίβες η Μπαρτσελόνα

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γκιγιέμ Βίβες βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Στη Βαλένθια ανήκει ο Ισπανός γκαρντ, πράγμα που σημαίνει πως οι Καταλανοί θα πρέπει να βγάλουν από τα ταμεία τους 1,5εκ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Η Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι αποχαιρέτησε και τους δύο playmaker της. Οι Καταλανοί ήθελαν να κρατήσουν τον Τόμας Σατοράνσκι, αλλά αυτός προτίμησε να αποχαιρετήσει προκειμένου να παίξει στο NBA με τη φανέλα των Washington Wizards. Το συμβόλαιο του Κάρλος Αρόγιο από την άλλη εξέπνευσε, με τους "μπλαουγκράνα" να μην του προτείνουν νέο. Έτσι και ο δεύτερος πόιντ γκαρντ της περσινής ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ τη νέα χρονιά.

Οι δευτεραθλητές Ισπανίας λοιπόν έπρεπε να βγουν στην αγορά ώστε να βρουν δύο ποιοτικούς "κοντούς". Όλα τα ισπανικά μέσα, και όχι μόνο, συνέδεαν, από κει και πέρα, όλους σχεδόν τους περιφερειακούς της Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα ( Δες εδώ το σχετικό άρθρο του sport24.gr).

Το πρώτο κενό καλύφθηκε με την απόκτηση του Τάιρις Ράις, που την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στη Euroleague με τα χρώματα της Χίμκι. Το δεύτερο, όπως όλα δείχνουν, θα το καλύψει ένας από τους πιο φέρελπις Ισπανούς, ο 23χρονος Γκιγιέμ Βίβες. Ο ύψους 1,92μ. γκαρντ αγωνίζεται τα τελευταία 2 χρόνια στην Βαλένθια, με την οποία ΄έχει συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα προκειμένου να τον κάνει δικό της θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της 1.500.000 ευρώ, που είναι το buy out του παίκτη. Όπως μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo άνθρωποι των "μπλαουγκράνα" έχουν έρθει ήδη σε επικοινωνία με τους "πορτοκαλί" και τους έχουν ενημερώσει πως πρόκειται να καταβάλουν την oψιόν αγοράς του Βίβες.

Η μεταγραφή του Βίβες, όπως και αυτή του Κλαβέρ, γίνεται με στόχο τη δημιουργία ενός ισπανικού κορμού στην ομάδα. Οι Καταλανοί γνωρίζουν ότι οι ποιοτικοί γηγενείς παίκτες είναι απαραίτητο συστατικό μιας ομάδας που δεν θέλει να είναι "πυροτέχνημα", αλλά να έχει μια σταθερά καλή πορεία για πολλά χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι έχει δώσει στην Βαλένθια ήδη 2.000.000 ευρώ για τον Κλαβέρ. Αν ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Βίβες, το συνολικό πόσο που θα έχει μεταφερθεί σε διάστημα λίγων ημερών από Βαρκελώνη Βαλένθια, φτάνει τα 3.500.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ