ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέρδισαν οι "μεγάλοι" στη Liga Endesa: μειώνονται οι ομάδες!

Κέρδισαν οι "μεγάλοι" στη Liga Endesa: μειώνονται οι ομάδες!

Οι "μεγάλοι" της Liga Endesa κέρδισαν το... στοίχημα, πετυχαίνοντας τη μείωση των ομάδων του ισπανικού πρωταθλήματος από το 2019-'20.

Το ρεύμα των "μεγάλων" της Liga Endesa και οι απειλές περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα έπιασαν τόπο ! Στη σημερινή (25/9) σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος, αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτό από το 2019, ήτοι από τις 18 να οδηγηθούν στις 16 ομάδες, προκειμένου να γίνει πιο "ελαφρύ" το πρόγραμμα των ομάδων που συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, τη φετινή (2017-'18) και την επόμενη (2018-'19) σεζόν θα υποβιβαστούν δύο ομάδες στη Leb Oro και θα προβιβαστεί μόλις μία, έτσι ώστε σε βάθος τριετίας να μειωθεί ο αριθμός στη Liga Endesa. Πέραν αυτού (που ήταν άλλωστε το πιο σημαντικό), επιβεβαιώθηκε πως θα υπάρξει μίνιμουμ μπάτζετ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όπως επίσης θα διατηρηθούν τα υπάρχοντα οικονομικά κριτήρια στο μοίρασμα των χρημάτων μεταξύ των ομάδων του ισπανικού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ