ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατσικάρης: "Μου αρέσει να κερδίζω με την επίθεση"

Κατσικάρης: "Μου αρέσει να κερδίζω με την επίθεση"

Ο Φώτης Κατσικάρης έκατσε στον πάγκο της Μπιλμπάο για μια τριετία (2010-13), φτάνοντας ως τους τελικούς της Liga Endesa και την Euroleague. Αυτή την Κυριακή (8/11, 14:00) θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Το καλεντάρι της 5ης αγωνιστικής στην ACB στέλνει την Μπιλμπάο στο Palacio Municipal De Deportes της Μούρθια και τον... Φώτη Κατσικάρη! Ο Έλληνας κόουτς μίλησε για την αναμέτρηση με την ομάδα όπου γνώρισε μεγάλες στιγμές στην Ισπανία.

"Όλα τα ματς στη Liga Endesa είναι ξεχωριστά. Στην προκειμένη περίπτωση, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που ξέρω καλά. Ήταν η τελευταία μου ομάδα στην Ισπανία. Αυτό δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά την προετοιμασία μας. Πάμε για τη νίκη! Μου αρέσει να κερδίζω τους αγώνες με την επίθεση. Ξεκινήσαμε άσχημα στην ACB με τρεις σερί ήττες ωστόσο έχουμε πίστη στη δουλειά που κάνουμε. Θα βελτιωθούμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος!".

Εν συνεχεία ο 48χρονος προπονητής σχολίασε την πρώην ομάδα του. Παρεμπιπτόντως, οι Βάσκοι προέρχονται από την εντός έδρας ήττα (80-83) από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, με τον Ζακ Ράιτ να κατακτά τον τίτλο του MVP της 4ης αγωνιστικής στο Eurocup μαζί με τον Έρικ ΜακΚόλουμ, για όσα έπραξε στην Bilbao Arena.

Μάλιστα ο Φώτη Κατσικάρης θα τεθεί αντιμέτωπος με τους Ραούλ Λόπεθ, Άλεξ Μουμπρού και Αξέλ Ερβέλ με τους οποίους δούλεψε μαζί στην ομάδα. "Η Μπιλμπάο είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Ήμουν προπονητής εκεί για τρία χρόνια και ξέρω την ποιότητά τους. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Ζήσαμε πολλές μεγάλες στιγμές με αυτούς τους παίκτες όμως πλέον είμαστε αντίπαλοι".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έστειλε μήνυμα στήριξης στον Κάιλ Κούριτς , ο οποίος έχει καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο και έφυγε για την Αμερική, όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση. "Ήταν πολύ στενάχωρη είδηση. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, στην ομάδα του και στον ίδιο! Ελπίζω να πάνε όλα καλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ